Győzelemmel tisztelegtek clubunk korábbi kiváló hálóőre előtt fiataljaink Kelebián.

Megtartották a Siflis Géza Emléktornát kedden délután a magyarországi Kelebián. A második alkalommal megrendezett labdarúgó tornán a Ferencváros, a topolyai TSC és a Kiskunhalas U-19-es csapatai mérkőztek meg egymással.

Kiskunhalas csapata a TSC ellen 0-0-át játszott, viszont a Ferencvárostól 4:0-ra kikaptak a halasiak. Tóth Péter, a Kiskunhalas szélsője ennek ellenére nem volt csalódott: „Mi azért gyengébb csapat vagyunk ehhez a két csapathoz képest, de úgy gondolom, hogy a Topolya ellen nagyon jól megálltunk a helyünket, a Fradi ellen meg gondoltuk, hogy ez lesz.

A Ferencváros együttese mindkét mérkőzést megnyernie, a TSC ellen 2:0-ra győztek.

Vida Kristóf, bal védő, Ferencváros: „Jó mérkőzéseket játszottunk. Topolya ellen is egy harcos meccset játszottunk. Az első félidő úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozott volt, második félidőben pedig uralni tudtuk a mérkőzést, és kihasználtuk a helyzeteinket. A második mérkőzésen pedig, hát igazából az egy rövidebb mérkőzés volt, csak első félidőt játszottuk, szerintem jól játszottunk, kihasználtuk a helyzeteinket.

Siflis Géza személye összeköti a Délvidéket, Ferencvárost, Kiskunhalast és Kelebiát – jelentette ki Kovács Marcell, a torna szervezője: „A Levente Egyesület felvállalta ennek a történetnek, ennek históriának a feldolgozását, és ennek az apropóján a Fradi múzeum partnerünk volt, a szabadkai Városi Könyvtár és a budapesti Széchényi Könyvtár adta azt a dokumentációs hátteret, amelyikből fel tudtuk dolgozni azt, ami gyakorlatilag a torna alapja.

Bővebben: PannonRTV