Elek Ákos szerint túlzás azt állítani, hogy szurkolnak nekünk az Európa Ligában – mellettük Dibusz, Sigér és Hangya is nyilatkozott.

Nehéz megítélni, hogy életem formájában vagyok-e – válaszolta Dibusz Dénes az NSO Tv kérdésére. – Én is érzem, hogy mostanában jól alakulnak a mérkőzések, tudok segíteni a csapatnak, és ez a legfontosabb. A kapusposzt kicsit hasonló mint a csatáré, vannak nagyon jó, aztán kevésbé jó időszakok. Valamikor azt az egy-két védést nem tudja hozzátenni, és akkor másképpen ítélik meg a teljesítményét. De ettől függetlenül egy fikarcnyival sincs rosszabb formában, mint amikor hat-hét védést be tud mutatni az adott mérkőzésen. Sokszor szerencse függvénye is, illetve hogy a csapat mennyire eredményes. Most eredményesek vagyunk, és ehhez én is hozzá tudok járulni.

Elek Ákos is elismerte, hogy Dibusz Dénes parádésan védett, ennek azonban nem nagyon örültek.

Hasonló mérkőzés volt, mint a Vaduz elleni Európa Liga-selejtezőnk, azzal a különbséggel, hogy ott nem érdemeltünk győzelmet és gólt – mondta a Mol Fehérvár középpályása. – Most megérdemeltük volna, hogy egyenlítsünk, nem tudom, ki akarta így, hogy semmi ne menjen be. Egyébként ez a mérkőzés jó reklámja volt a bajnokságunknak, magas színvonalú volt, és nem arról szólt, hogy rugdostuk egymást, hanem helyenként jó futball is volt.

Isael

A sarkazásos megoldásokat nagyon sokat gyakoroltuk Brazíliában. Örülök, hogy gól lett belőle, mert a csapat sikere a legfontosabb. Szeretnénk megvédeni a bajnoki címet, ahhoz pedig a legfontosabb rangadókon is győznünk kell. Ez most sikerült, mindannyian nagyon boldogok vagyunk.

Hangya Szilveszter

Természetesen nem jött jól, hogy a bemelegítés közben Juhász Roland megsérült, ugyanakkor nem foghatunk erre semmit. Csalódottak vagyunk, mert kissé későn pörögtünk fel arra a fordulatszámra, amelyre végig szükségünk lett volna. Azt is el kell ismerni, hogy a Fradi kapusa, Dibusz Dénes fantasztikusan védett.

Éppen azt beszéltük a többiekkel, hogy Dénes olyanokat véd, amilyeneket a Bajnokok Ligájában látunk, de talán Marc-André ter Stegen vagy Manuel Neuel sem mutat be hasonlókat Nagyon örülünk neki, hogy ő áll a kapunk előtt. Habár a Fehérvár ellen is hősiesen védekeztünk, ha túljutottak az össze védőnkön, akkor szerencsére mint máskor is, most is ott volt – dicsérte a nagy rivális elleni meccs után Sigér Dávid Dibusz Dénest, aki a CSZKA Moszkva elleni, 1–0-ra megnyert Európa Liga találkozón is elképesztően hárított a lövéseket.

Természetesen a rangadó másik hőse a Ferencváros két gólját szerző középpályás volt, aki tétmeccsen utoljára 2010 áprilisában duplázott a Létavértes játékosaként, a Nagyhegyes elleni, 7–0-ra megnyert Magyar Kupa megyei selejtezőn.

Nem is emlékszem már, hogy tétmeccsen mikor találtam be kétszer – vallotta be az NSO Tv-nek. – Arra viszont igen, hogy amikor a Ferencvároshoz igazoltam, akkor egy edzőmeccsen rúgtam kettőt. Az elsőnél a szabadrúgás után láttam, hogy Haratin le fogja nekem készíteni, próbáltam nagy erővel eltalálni a kaput, ez a csúszós pályákon be szokott jönni. Így is történt, s a labda végül Kovácsik Ádám lába között ment a hálóba.

A másodiknál éreztem, ha úgy helyezkednek a védők, hogy túldobják Isaelnek a labdát, én pedig megfordulok, olyan helyen fogom megkapni a labdát, ahonnan lőhetek. Extraklasszis passzt kaptam Isaeltől, de szerencse is kellett hozzá, mert megpattant a lövés. Ezeken kívül még volt olyan lehetőség, amit nem lőttem el, lepasszoltam, nem volt jó döntés, illetve volt, amit blokkoltak. De nem ez számít, hanem a három pont, és nem magamat szeretném kiemelni, hanem a csapatot, mert nagy alázattal védekeztünk, mindenki csúszott-mászott.

NS, NSO nyomán.