Lehet érdemes lenne Tokira védőfelszerelést adni… – fehérvári várakozások a holnapi bajnoki előtt.

Hangya Szilveszter

Az egész csapat kettőzött akarással készül a héten és megy majd neki a Ferencváros elleni rangadónak, hiszen nem egy szokványos találkozóról beszélünk. Mindenki jobban odafigyel, többet ad bele az edzésmunkába is. Mindegyikőnk játszani szeretne ezen a fontos összecsapáson, szerintem ez a pályán is megmutatkozik majd. A Vidi színeiben még nem léptem pályára a Fradi ellen, de ha most lehetőséget kapok, akkor sem fogok különösebben izgulni, hiszen korábban, a Vasassal is sikerült legyőznünk őket. Remélem, Székesfehérváron is átélhetem ezt az élményt! Rengeteg szurkoló lesz kíváncsi az összecsapásra, de ez legfeljebb a Ferencvárosra rakhat nyomást, hiszen mi saját közönségünk előtt játszhatunk, hazai pályán.

Kovács István

Szeretek a Ferencváros ellen játszani. Ha kimondja az ember, ha nem, a Fradi elleni meccs rendszerint megmozgatja az embereket. Jöhetnék a sablon dumával, hogy ez a siker ugyanannyit ér, mint a többi, de nem akarok álszent lenni, Mert bár az elmúlt évek tapasztalatai azt mondatják velem, a bajnoki cím sorsa nem az egymás elleni párharcokban dől el, hanem azon, hogy az úgynevezett kötelező győzelmeket melyik csapat tudja jobban hozni, azért a rangadó végeredménye hatással van a következő hetekre is.

Szabó József

Vannak jó és kevésbé jó emlékeim a Ferencvárosról, de inkább a jó emlékekből van több. 1977-ben kerültem Székesfehérvárra, és a Lantos Misi bácsi irányította Vidivel az első Fradi elleni bajnokin, amelyen pályára léptem piros-kékben, 3-0-ra nyertünk az Üllői úton. Nem mi számítottunk a meccs esélyeseinek, de már a 3. percben megszereztük a vezetést, a második félidőben pedig még további két gólt szereztünk. 1978 tavaszán szereztem meg az első vidis gólomat a zöld-fehérek ellen, ekkor 2-1-re győztünk hazai pályán. A következő években még további 8 gólt szereztem a Fradi ellen, ezek közül az 1980-as FTC – Vidi meccs volt kifejezetten emlékezetes, hiszen 5-2-re nyertünk a Ferencváros otthonában, ekkor duplázni tudtam, és emlékeim szerint az egyik legmagasabb osztályzatot kaptam a sportnapilaptól. De számomra a legkedvesebb gól, amit a Fradi ellen szereztem, az az 1983/84-es szezon utolsó fordulójában megrendezésre kerülő Vidi – Fradin született, ahol szó szerint a földről fejeltem be egy laposan érkező labdát – ezzel nyertünk 1-0-ra, én gólkirály lettem, és bebiztosítottuk a bronzérmes helyünket, melynek köszönhetően elindulhattunk az UEFA-Kupában, ahol aztán ugye egészen a döntőig meneteltünk. Ahogy az én időmben, úgy most is hatalmas az érdeklődés a Vidi – Fradi rangadóra, biztos vagyok benne, hogy szinte telt ház előtt léphetnek majd pályára vasárnap délután a csapatok. Úgy gondolom, szoros találkozót játszanak egymással a csapatok, de reményeim szerint itthon tartjuk a három pontot. Ha tippelnem kellene, akkor 2-1-es Vidi-győzelmet mondanék.

Marko Nikolic

Nem kérdés, hogy jó teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot. Szervezettnek kell lennünk a labdával, és a labda nélkül is, védekezésben és támadásban is remek produkcióra lesz szükség és a védekezésből támadásba való átmenetet is jól meg kell valósítanunk. Természetesen a pontrúgásoknak is fontos szerepe lehet, valamint a motivációnak is, amiből biztosan nem lesz hiány. Nem szabad elfelejteni a koncentrációt sem, hiszen egy jó csapat ellen játszunk, akik remek légiósokkal és magyar válogatottakkal állnak fel. Úgy gondolom, hogy a két legjobb magyar csapat feszül majd egymásnak ma este, igazi rangadó lesz a mai. Egy kis előnyünk biztosan van, amiatt, mert ellenfelünk Moszkvában lépett pályára csütörtök este. De ne felejtsük el azt sem, hogy az előző szezon során háromszor is legyőztük a Ferencvárost, pedig például decemberben mindenki abból indult ki, hogy mennyire fáradtak leszünk a Chelsea elleni EL-meccs után három nappal, majd mégis mi nyertünk 2-1-re.

MOL csapat, NS, Videoton nyomán.