A Dózsa elleni derbi előtti sajtócsütörtökön kérdezték labdarúgó csapatunk vezetőedzőjét.

Senki nem sérült az előttünk álló nehéz hónap előtt, ez nagyon fontos. Most csak a regenerációra és a taktikára van időnk. Bőle a Paks elleni edzőmeccsen még nem tudott pályára lépni, de már velünk edz. Most mindenki az Újpest elleni meccsre gondol, nagyon fontos derbire készülünk, hogy ez után mi lesz, az majd a meccs után lesz releváns kérdés. A lilák ellenünk mindig máshogy játszanak, de továbbra is egy nagyon intenzív csapat.

Hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk, saját magunkkal kell foglalkoznunk, nem az ellenféllel. Fontos, hogy tudjuk, mit játszanak, de a saját játékunkkal kell győznünk. A csapatnak jót tett, hogy volt egy kis szünetünk, hiszen intenzív perióduson vagyunk túl. Senki nem fog pihenni a lilák ellen, ez egy derbi, azok a játékosok játszanak majd, akik a legjobb formában és állapotban vannak.

Az új csatárral nagyot lépett előre az Újpest támadójátéka, szeretnek letámadni, a struktúrájuk azonban változatlan. Készen kell álljunk erre, de a saját játékunkat kell játsszuk. A csapat motiváltabb az átlagosnál a derbi előtt, de nekem minden meccs ugyanolyan fontos. A szezon elején voltak koncentrációs problémáink, főleg az első félidőkben.

Szergej Rebrov