Átlépte a lakott területen belül megengedett sebességet korcsolyázónk.

És akkor megjelent egy rendőr a Gyakorló Jégcsarnokban… Senki sem ijedt meg, hiszen a BRFK közlekedésrendészeti főosztályával előzetesen egyeztetett egésznapos “akcióról” volt szó — akárcsak a közutakon, az illetékes szakember akkurátusan elhelyezte a traffipaxot a pálya egyik végében, onnantól pedig figyelte a gyorshajtókat. A pálmát e tekintetben Liu Shaolin Sándor vitte el 51 km/órás sebességgel, és persze azon sem lepődött meg senki, hogy az idősebbik Liu mindezt a legrövidebb távon, vagyis ötszáz méteren produkálta. Amint lejött a jégről, rögtön megkapta, hogy lakott területen belül legfeljebb ötvennel lehet menni, erre természetesen volt válasza Shaolinnak: “Udvarias voltam és jó fiú, azért jöttem csak ennyivel.

Deanna Lockett

Leginkább azért választottam Magyarországot, mert a magyar short trackesek az évek során egyre erősebbek lettek, mostanra a világ meghatározó csapatává nőtte ki magát a magyar. És azért is, mert három évvel ezelőtt Dél-Koreába költöztem, és Dzsae Szu Csunnal kezdtem el dolgozni, hiszen Ausztráliában nincs nagy bázisa ennek a sportágnak. Először őt kereste meg a magyar csapat, ám ő csak úgy vállalta a feladatot, ha a tanítványai kezét nem engedi el, így én többször is voltam edzőtáborban velük. Aztán egyszer feltettem a kérdést: mi lenne, ha…? Minden nehézséget feledtet az érzés, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek — Lina és Bánhidi Ákos a világ legjobb edzői közé tartoznak, hatalmas élmény velük dolgozni. Akárcsak más külföldi, természetesen én is nagy elánnal kezdtem el magyarul tanulni, de hamar rájöttem, hogy nagyon nehéz nyelv, semmiféle hasonlóságot nem mutat az angollal. Ennek ellenére nem adom fel, meg akarok tanulni magyarul, már csak azért is, mert Budapest csodálatos város, nagyon jól érzem magam itt. A pjongcsangi olimpia volt az utolsó versenyem, már alig vártam, hogy ismét jégre léphessek téthelyzetben. Túl nagy elvárásokat nem is fogalmaztam meg magamnak — csak tettem a dolgomat a jégen, örülök, hogy ezerötszáz méteren nyerni tudtam. A világ legjobbjai közé szeretnék kerülni egyéniben és a lányokkal együtt, váltóban is. Látva a csapattársaimat, ismerve, hogy mire képesek, szerintem nem irreális célkitűzés, hogy csatlakozzunk a fiúkhoz, és hamarosan a nőknél is olimpiai éremnek örülhessünk!

John-Henry Krueger

A műtét jól sikerült, bár kissé meglepett, hogy erre lesz szükségem, mert elsőre úgy tűnt, hogy megúszom néhány öltéssel. Aztán az orvosok gyorsan megváltoztatták a diagnózist és inkább a műtét mellett döntöttek. A beavatkozás során kiderült, hogy a szárkapocscsontomból letört egy darab, amelyet két csavarral visszarögzítettek. Őszintén megmondom, hogy komoly érzelmi hullámvasúton ültem, de az orvosok nagyon gyorsak és hatékonyak voltak. Nagyon jól esett, hogy mindenki, a kórházban az orvosok, a szövetség és a Fradi is azonnal segített, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen minden és kényelmesen elkezdhessem a rehabilitációmat. Az orvosok először azt mondták, hogy nagyjából 5-6 hetet igényel a rehabilitáció és ilyenkor ők minél több időt adnak arra, hogy a lehető legjobb állapotban kezdhessem meg a kezeléseket. Még nem tudom, hogy pontosan mennyi időt ölel majd fel a gyógyulásom, de nagyjából minimum hat hetet biztosan ki kell hagynom. Ha fizikailag eljutok arra a szintre, mint az OB előtt, ha úgy érzem, képes vagyok arra, hogy a legjobbakkal versenyezhessek, akkor igen, szeretnék ott lenni a jégen a debreceni Európa-bajnokságon, ám ha nem így lesz, ha nem tudok segíteni a csapatnak, akkor talán nem…

Bővebben: Fradi.hu, NSO