Főleg, hogy clubunk atlétája kétszeres mellizom-szakadás után érte ezt el.

Szombaton rendezték a férfi diszkoszvetők selejtezőjét a Dohában zajló atlétikai világbajnokságon, amelyen 14 év után Huszák János személyében ismét szurkolhattunk ferencvárosi versenyzőnek. Nehézatlétánk elsőre 58.17 métert dobott, majd 54.67-et, harmadik kísérletére azonban 60.45 méterre repítette a diszkoszt. János az összesített eredmények alapján végül a 28. helyen végzett, így nem jutott be a hétfői fináléba.

Huszák János

Egyáltalán nem vagyok csalódott, sőt, elégedett is lehetek, hiszen az első világbajnokságomon 60 méter fölött zárni igazán jó eredmény. Ez volt egyébként a fő célunk az edzőmmel, Kővágó Zoltánnal. Ráadásul a 32. helyen jutottam ki Dohába, így még javítottam is a 28. hellyel. Az időjárás extrém volt, hiszen a gyakorló pályán 38 fok volt, de nagyjából 47 fokosnak éreztük a hőmérsékletet. A verseny alatt viszont volt légkondicionálás a stadionban, így egészen hűvösben versenyeztünk. Tapasztalatszerzésnek tökéletes volt ez a világbajnokság.

Ne feledjük, hogy a célunk eredetileg nem is a kijutás volt idén, hanem hogy a kétszeres mellizom-szakadásom után fájdalommentesen tudjak dobni. De mindkettő sikerült, ráadásul a csoportomban két embert legyőztem, akik a kiemelésnél előttem voltak. Bevallom, kicsit azért demoralizáló volt, amikor tavaly augusztusban még a húsz kilós rúddal is fájta a fekvenyomás, holott korábban százhetven felett volt a rekordom. Nem volt egyszerű innen újrakezdeni, de idén már stabilan dobtam hatvankét méter fölött, ami szerintem egyébként most is meglehetett volna, hiszen nekem itt kint tulajdonképpen a háromdobásos selejtező volt a főverseny. Nem stresszeltem, úgy voltam vele, izguljanak most már az esélyesek! Én izgultam az előző négy hétben eleget.

Fradi.hu, M4 Sport, NSO