Telt ház vár minket ma Iváncsán – a hazaiak edzői, valamint Fradi-nevelésű kapusa nyilatkozott a Magyar Kupa találkozó előtt. A helyiek egyedi meccssállal is készülnek az emlékezetes napra.

Domján Attila

Egy alacsonyabb osztályú klubnak, mint mi is vagyunk, nagy dolog, hogy az ország legnépszerűbb csapatát fogadhatja egy tétmeccsen. Amiben biztos vagyok, hogy életre szóló élmény lesz minden játékosunknak a mérkőzés. Függetlenül az eredménytől. A Fradiban olyan mennyiségben vannak a top minőségű játékosok, hogy elemezgethetnénk őket, de semmi értelme nem lenne. Tartottunk egy szabad hétvégét, de a szokott ritmusunkban készültünk, és várjuk a mérkőzést. Jó hangulatban készültünk, ebben sokat segített, hogy jól indultunk el a bajnokságban. Két olyan játékosunk biztosan nem tud játszani akik nagyon megérdemelnék, hogy pályán legyenek egy ilyen mérkőzésen. Nem azért mert velük nagyobb reményeink lennének, hanem mert sokat tettek eddig a csapatért. Balogh László és Pribék Patrik a két sérültünk.

Bozai Attila

Számunkra a bajnokság a legfontosabb, de természetesen a Magyar Kupa sorozatot is nagyon komolyan vesszük. Két évvel ezelőtt a hetedik körben estünk ki az MTK ellen, míg tavaly a 8. körben maradtunk alul egy nagyszerű mérkőzésen 4:2-re a Szombathelyi Haladás ellen. Az idei sorozatban csodára lenne szükség ahhoz, hogy megismételjük az elmúlt évek eredményeit, mivel a Ferencváros csapatát fogadjuk. Természetesen a csapat, a klub és a szurkolók is nagyon várják a szerdai mérkőzést, komoly felhajtás övezi a találkozót. Egy amatőr játékos számára egy ilyen mérkőzés hatalmas lehetőség, egy különleges élmény, függetlenül attól, hogy mi lesz a végeredmény. Nem kérdés, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese a Ferencváros. Magyarország legnépszerűbb és legjobb csapatát, a magyar bajnokot fogadjuk, akik az idei szezonban a nemzetközi porondon is megmutatták, hogy kell velük számolni. Iszonyatosan erős keretük van. Természetesen nem lennénk igazi sportemberek ha feltett kézzel mennénk ki a mérkőzésre, annak ellenére, hogy a továbbjutásra körülbelül 1% esélyünk van, sőt sokak szerint még annyi sem. Úgy kell teljesítenünk, hogy a mérkőzés után ne tehessünk magunknak szemrehányást! Szeretnénk megmutatni, hogy a mi csapatunk sem bottal üti a labdát! Számunkra rossz hír az is, hogy a vendégek semmit sem bíznak a véletlenre, hiszen a Szekszárd elleni mérkőzésünket felvették, és személyesen is megtekintették. Látható, hogy nagyon profi a Ferencváros szakmai stábja és komolyan is veszik a meccset! Jó a hangulat a csapatban, ami a bajnoki teljesítménynek is köszönhető. Jelenleg a bajnokság harmadik helyén állunk, 5 győzelem, 1 döntetlen, és egy vereséggel. De tisztában vagyunk vele, hogy a szerdai mérkőzés más kávéház lesz.

Prokop Rosztiszláv

Mindig plusz motiváció az embernek a volt csapata ellen játszani, főleg ha egy ilyen nagy klubról van szó mint a Fradi. Nagyon várom már a meccset! Mivel ifistaként voltam a Fradiban, így csak az U21-es és NB3-as csapatban szerepeltem. Viszonylag sokat edzettem a felnőtt csapattal, néhányszor voltam Magyar Kupa és Ligakupa meccsen kerettag is. A jelenlegi csapatból már csak páran vannak akiket személyesen ismerek, talán öten, és hét persze a szakmai stáb tagjait is ismerem. Egyre nagyobb a feszültség, nem csak az öltözőben, hanem a községen belül is. Már egy hete, a legutóbbi bajnoki meccs óta, csak a Fradiról van szó! Dehát ez lehetne másképp?! Hajtós meccset várok. Sokunknak ez lesz a legemlékezetesebb meccsünk, nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is. Nincs bennünk félelem, tisztelni kell az ellenfelet, de mindent megteszünk azért, hogy megnehezítsük Fradi dolgát!

Bővebben: Iváncsa KSE