Tizennégy év után lesz újra fradista atléta a szabadtéri világbajnokságon – diszkoszvetőnk, Huszák János utazhat Dohába.

– Gratulálunk! Szerintem most akkora kő eshetett le a mellkasodról, hogy azt még Katarban is hallották.
– Nagyon szépen köszönöm! Igen, az lehet. Nagyon izgalmas hetek állnak mögöttem, de most roppant boldog vagyok.

– Mi történt az elmúlt hetekben?
– Sok határidő volt az elmúlt néhány hétben. Szeptember 6-a volt a szintteljesítési idő, szeptember 11-e azon versenyzőknek a visszaigazolása volt, akik ugyan nem teljesítették a szintet, de bekerültek a 32 induló közé. Akkor én még voltam ezen a listán. Szeptember 16-án igazolták vissza a szintet teljesítőket és akkor vártuk, hogy akkor valaki kiesik, mert ez ilyenkor mindig benne van a pakliban és akkor ott leszek. Az akkori lista alapján pedig ott voltam a 32., tehát már kijutó helyen. Jött a kedd, a szerda, majd csütörtökön kiadtak egy előzetes, 31 fős nevezési listát, azon viszont már nem voltam rajta. A Magyar Atlétikai Szövetség ekkor a nemzetközi szövetség elnökségéhez fordult, de nem csak miattam, hanem rajtam kívül még két gerelyhajító is hasonló helyzetbe került.

– Majd jött a péntek!
– Délelőtt a dobó szakági referens felhívott az edzésem után, hogy gratulál a részvételemhez, mert kijutottam. Mondom, ezt nem hiszem el. Persze, végig hittem benne, hogy sikerülhet, de most tényleg egy nagy kő esett le a szívemről.

– Sok készülésre nem lesz időd, hiszen szombaton már selejteztek.
– A csapatbajnokság volt az utolsó versenyem, azóta pedig ment az izgalom, hogy mi lesz. Gondolj bele, hogy úgy készülsz egy világversenyre, hogy mész vagy sem. A kedvesem, a szüleim, a barátaim, itt a Fradinál is nagyon sokan nézték a listát, izgultak, hogy mi lesz. Viszont, ha én is azt figyeltem volna, akkor nem tudok a saját edzésemre koncentrálni. Ez a bizonytalanság nagyon rossz volt, most már azért könnyebb. Szinten tartó edzéseket végeztünk az edzőmmel, Kővágó Zoltánnal, hogy kondiban és mozgásban maradjak. Szerdán utazunk, egy hét múlva selejtezek és a program szerint pedig hétfőn van a döntő. Ez azért kemény.

Teljes interjú: Fradi.hu