Címvédő hokisaink itthon tartották a pontokat, ellenfelünk csak kettős emberelőnyben tudta bevenni kapunkat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 1. forduló
Ferencváros 3-1 Gyergyói HK
Harmadok: 2-0, 0-1, 1-0
Gólok: Pavuk (Tóth A., Hajós), Nagy (+1, Rantanen, Karmeniemi), Nagy (Jászai, Kulmala)

Teljes mérkőzés: SportStream

Arany (Maros)
Rantanen, Karmeniemi – Kulmala, Nagy G., Fitzgerald
Sarcia, Hegyi – Tóth A., Hajós, Pavuk
Pulli, Jászai – Tóth Richárd, Németh, Farkas
Pozsár, Tóth Renátó – Tóth Gergely, Tóth Gergő

Végre elkezdődött a nagyon várt jeges szezon, bár a felkészülési időszakban nem halmoztuk a győzelmeket (egyszer sem nyertünk…), de a játék képe alapján igazán bizakodóak lehettünk, hogy hasonlóan jó csapatunk lesz, mint az elmúlt idényben. És ha egy meccs alapján nem is lenne szabad messzemenő következtetéseket levonni, annyit azért megjegyeznénk, hogy nagyon jól nézett ki az, amit a jégen láttunk a meccs nagy részében. Egy igazán kellemetlen letámadást alkalmazott Fodor Szabolcs legénysége, amely nem igazán ízlett ellenfelünknek, akik igencsak megerősödtek a holtszezonban: Brassóból és Csíkszeredából is igazoltak meghatározó játékosokat, a liga egyik esélyeseként emlegetik őket. Viszont a címvédők mi vagyunk és ennek megfelelően is kezdtünk, bő egy perc után sikerült betuszkolnunk a pakkot Ruczuj kapujába, Pavuk volt a legkitartóbb, így övé lett a gól. A harmad felénél pedig fórból is betaláltunk, fél perc alatt játszottuk ki a helyzetet, Nagy Gergő távoli lövése pedig besurrant a rövid alsóba.

A második harmadban eleinte inkább a vendégek akarata érvényesült, utána viszont sikerült ismét kézbe vennünk az irányítást, ez pedig helyzetekben mutatkozott meg: óriási kapuvasat ütöttünk, majd Karmeniemi kihagyta a kihagyhatatlant is… Pár méterről az üresen tátongó kapu mellé lőtt, még talán most sem hiszi el senki, aki látta ezt, hogy nem ment be. És ahogy lenni szokott, az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat. Az addig fegyelmezetten játszó csapatunk elkezdte gyűjteni a büntetéseket, a gyergyói légió pedig ebből sikeresen szépített is, kettős előnyben szépen lőtték ki Arany válla felett a jobb felsőt. A záró játékrészben is jó iram, nagy küzdelem volt, végül nekünk sikerült döntésre vinnünk a dolgot, csapatkapitányunk, Nagy Gergő lépett rá a gázpedálra, előbb egy óriási ziccerhelyzetet alakított ki remek passzával, amit elrontottunk, nem sokkal később pedig maga érkezett egy remek bejátszásra és ellőtte Ruczuj alatt a korongot, ezzel lezárva a mérkőzést.

Folytatás hétfőn, tévés meccsen lépünk jégre a lefagyasztott megyeri lápon. Mindent bele, fiúk!

Fodor Szabolcs

Nagyon jól jöttünk be a meccsbe az első harmadban, gyors hokit szeretnénk játszani az egész szezonban, jól tudtunk nyomni, jól tudtunk letámadni és ebből helyzeteket alakítottunk ki és be is lőttük őket. Utána a Gyergyó felerősödött, mi pedig talán kicsit kényelmesebbek lettünk a második harmadban, ez okozta azt, hogy vissza tudtak jönni egy gólra. 2-0 után voltak nagy helyzeteink, ha azokat belőjük, talán kicsit könnyebb lett volna. Jól küzdött a Gyergyó, de sikerült megszereznünk a harmadik gólt és ezzel megnyerni a mérkőzést. Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen bajnoki címvédők vagyunk, hat vereséggel jöttünk – igaz, hogy erős csapatok ellen, de a vereség az vereség, sportemberek vagyunk, ez is benne volt a fejekben. Ez kicsit látszódott is, de a lényeg, hogy megvan a győzelem és nem kell már az előszezonnal foglalkozni.