A lányokat Háfra – Klujber, a fiúkat a Bujdosó – Kovacsics duó “repítette”.

Férfi kézilabda, NBI, 1. forduló
Ferencváros 26-25 (17-9) Komlói Bányász
Gólok: Bujdosó 6, Kovacsics 5, Schäffer 4, Andjelic 2, Debreczeni 2, Nagy 2, Mikita 2, Pordán 2, Ivanovic 1

Komoly átalakuláson ment keresztül férfi csapatunk, jelentősen meg is fiatalodott a keret, a felkészülés alatt is elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, így arra sem igazán lehetett választ adni előzetesen, hogy mire számítson a szurkoló az első meccsen. De ha lehetett volna, valószínűleg nem az lett volna a gondolat, hogy “lesimázzuk” a tavalyi riválisunkat az első félidőben. Pedig ez történt! A védekezés gyorsan összeállt, ennek köszönhetően a kapusteljesítmény is rendben volt, előbb Zernovic, majd Győri is szép védéseket mutatott be, utóbbiakból pedig sikerült szétrohannunk vendégeinket. Emellett jól éltünk az előnyös helyzetekkel, valamint jobban jöttünk ki a hátrányos játékból is, így a félidőre magabiztos, nyolcgólos előnnyel mehettünk.

Ami talán kicsit meg is nyugtatott minket, így a folytatásban aztán előbb védekezésben akadtak gondjaink, majd ennek köszönhetően a támadójátékunk is elbizonytalanodott, ez pedig egyre jobban felbátorította a komlói legényeket, akik köszönték szépen a lehetőséget és elkezdtek felzárkózni. Amikor viszont olyan helyzetbe kerültek, hogy megfoghatnak minket, megremegtek a kezeik és hibák csúsztak a passzokba, lövésekbe – ennek köszönhetően a mérkőzés hajrája, bár igen izgalmasra sikeredett, bővelkedett a hibákban, végül ebből mi jöttünk ki jobban. Az utolsó támadás a Komlóé volt, de sikerült kivédekeznünk és jöhetett a győzelem ünneplése.

Kovacsics Péter

Óriási csatára kényszerített minket a Komló a végére, végig hittünk abban, hogy meglehet a meccs, még a végén is, amikor feljöttek. Küzdöttünk, csináltuk, látszott, hogy ég a tűz a szemekben, nem fordult meg a fejekben az, hogy kikapunk. Az utolsó védekezésre is úgy mentünk, hogy megcsináljuk, nem lehet gólt kapni és így is lett. Igazi csapatmunka volt!

Horváth Attila

Gratulálok a csapatnak és a Komlónak is, hogy visszajöttek a meccsbe és iszonyatosan izgalmas végjátékot csinált. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, megcsináltuk, amit kértem, a második játékrészben pedig nagyot küzdöttünk. Azt vetíti ez előre, hogy egy nagyon jó csapat alakul. A második félidőt mondhatni, hogy elszórakoztuk, mert a helyzeteket kialakítottuk, de a ziccereket kihagytuk, így nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Kicsit talán megijedtünk a győzelmi esélytől, nyerni is meg kell tanulni. A fiataloknak tudnia kell, amit játszunk az első félidőben, azt a másodikban is folytatni kell. Amit kértünk, nem megcsináltuk, hanem csak csinálgattuk. Ez volt a különbség és így majdnem kicsúszott a kezünkből a két pont.

Női kézilabda, NBI, 1. forduló
Érd 28-31 (12-17) Ferencváros
Gólok: Háfra 10, Klujber 8, Kovacsics 4, Snelder 4, Bánfai 1, Christensen 1, Klivinyi 1, Lukács 1, Schatzl 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Így köszöntötték Szucsánszki Zita és Elek Gábor kisfiát a fradisták

Háfra Noémi

Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon jól összeállt a védekezésünk, ezt gyakoroltuk egész héten és a felkészülés alatt is. Támadásban is jól érvényesültünk, védekezésből jó lerohanásokat tudtunk vezetni, szerintem ezzel tudtunk nyerni. A végére egész szoros lett az eredmény, de nyerni tudtunk.

Elek Gábor

Jól felkészült egymásból a két csapat, az elején nagyon jól működött a védekezésünk, ebből sok könnyű gólt tudtunk lőni. A szünet előtt sok ki nem kényszerített hiba volt a támadójátékban, ennek nem örültem. Valamint a második félidőben több időszak volt, amikor nagyon magunkra engedtük a jól küzdő Érdet. Jó meccs kerekedett ki ebből. Az első forduló mindig speciális, nem sokat tudnak egymásról a csapatok, mindenki szeretné megmutatni, hogy jól sikerült a felkészülés. Nagyon büszke vagyok arra, hogy győzni tudtunk.