A záró harmadban háromszor is megcsengettük, így az Alba Volán örülhetett a végén – méltó partnerei voltunk az osztrák EBEL-ben szereplő együttesnek.

Férfi jégkorong, Szuperkupa
Ferencváros 3-4 Alba Volán
Harmadok: 0-2, 2-1, 1-1
Gólok: Kulmala (+1, Nagy), Kulmala (Fitzgerald), Rantanen (Kulmala)

Arany (Nagy K.)
Rantanen, Karmeniemi – Kulmala, Nagy, Fitzgerald
Sarcia, Hegyi – Tóth Ad., Tóth Ri., Tóth Ge.
Jászai, Pulli – Németh, Hajós, Pavuk
Tóth G., Tóth Re. – Roczanov, Farkas

Az MJSZ által megállapított, pofátlanul magas jegyárak ellenére is viszonylag sokan látogattak ki a Szuperkupa mérkőzésre, ahol a magyar bajnok és a Magyar Kupa győztese mérkőzött meg egymással – azaz mi és az Alba Volán. A fehérváriak soraikban tizenegy (!) légióssal álltak fel, a mi keretünkben négy “import” szerepelt a hazai játékosok mellett. Ennek is köszönhetően az első harmad nagyon nem a miénk volt, gyakorlatilag momentumunk nem volt és a bemutatkozó Pulli gyors kiállítása – jelezték neki a zebrák, hova jött… – után egyből hátrányba is kerültünk, majd tíz percre rá már kettő volt közte. Utóbbi találatnál nagyon behátráltunk, de így is szerencse kellett a gólhoz, hiszen megpattanva csapta be Aranyt.

A második és harmadik játékrész viszont nagyon jól sikerült, leszámítva persze azt, hogy mindkétszer a legelején kapituláltunk… Az első szünet után egyből ziccert rontottunk, az ellentámadásból pedig jött a büntetés, de ez nem tört meg minket, a harmad felénél gyors duplával jöttünk vissza a meccsbe. Előbb fórból kavart ügyesen Kulmala a kapu előtt, majd egy korongszerzés után ketten vittük a kapusra, Fitzgerald önzetlen volt és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kulmalát, aki nem is hibázott. A záró húsz perc Alba előnnyel indult, amit szépen ki is használtak, mi pedig négy a négy elleni játékban tudtunk újra szépíteni, Rantanen lopta ügyesen a távolságot, majd akasztott óriási gólt a hosszú felsőbe. Bosszúsak lehetünk, hogy nem állt mellettünk Fortuna, hiszen csak ebben a játékrészben háromszor lőttünk vasat – egyébként a kapura lövési mutató is impozánsra sikeredett: 18-5 a javunkra. De gólokra megy a játék és azokból ezúttal a Volán lőtt többet, így övék lett a Szuperkupa.

De ennek ellenére a fradisták nagy ünneplésben részesítették a fiúkat, amit ki is érdemeltek, hiszen remek teljesítményt nyújtottak, és jelezték, szép szezon áll előttünk!

Játékosaink és vezetőedzőnk értékelése a FradiMédia videójában: