A Ludogorec másodedzője örül, hogy újra velünk találkoznak – a CSZKA Moszkva játékosa és az Espanyol egyik vezetője is beszélt a sorsolásról, ahogy két korábbi játékosunkat is megkérdezték.

Orosz Pál

Évről évre elhangzott, de komolyan is gondoltam, hogy a Fradi már rég megérett arra, hogy csoportkört játsszon. Azt is elmondtam, hogy egy BL-csoportkörre még nem feltétlenül állunk készen, az EL-re viszont mindenképpen. A klub háttere, az itt zajló szakmai munka és minden, ami körülveszi a Ferencvárost az predesztinálta a klubot arra, hogy végre elérjük a célunkat. Bárki bármit mond, nem volt könnyű utunk a selejtezőben. A BL-ben rögtön az elején megkaptuk a Ludogorecet, az EL-rájátszásban kapott Suduva pedig amolyan sötét ló volt, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy harmadik éve folyamatosan eljutott a rájátszásba, korábban a Celtic, a Crvena zvezda és a Ludogorec sem tudott nyerni az otthonában. A visszavágó elején mindenki láthatta, hogy voltak nehézségeink a Suduva ellen, de a srácok nagyon nagy lelki erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen kétszer is fordítottak, amikor a Suduva állt továbbjutásra. Óriási boldogság, hogy bejutottunk a csoportkörbe, de megyünk tovább, hiszen megvannak a további céljaink is. Nagyon erős ellenfeleink vannak, de minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni és szakmailag a lehető legtöbbet kihozni belőle. Ez a minimum, ami elvárható a Ferencvárostól.

Dragóner Attila

Először visszatekintenék a Ferencváros eddigi szereplésére. A négy párharc alatt is látszott az a tudatosság a csapat játékán, amellyel el lehet jutni idáig. Néha akadozott a játék, de végül sikerre vezetett, ezt jól mutatja, hogy nyolc meccsből egyet vesztett el a Fradi. Persze az fájó volt, de látszott, mit szeretne játszani a csapat. Érdekes, hogy megint összesorsolták a Fradit a Ludogoreccel, de azokból a meccsekből már nem lehet kiindulni. A bolgár együttest minden bizonnyal fűti majd a visszavágási vágy. Az oroszok borzasztóan erősek fizikálisan, a spanyolok meg amellett, hogy erősek, még technikásak is. Fontos lehet, hogy melyik csapatnak milyen hosszú a kispadja, ki tudja jobban kezelni a heti kétmeccses ritmust, esetleg melyik csapat áldozza be a hétvégi bajnokiját a jó nemzetközi szereplés érdekében. Abban biztos vagyok, hogy lesz meglepetés a csoportban, ahogy tavaly a Vidi csoportjában is volt. Nyugodtan és bátran lehet focizni, a ferencvárosi szurkolókat ki kell szolgálni. Reális esély lehet akár a továbbjutásra is, de ehhez az kell, hogy a ki nem kényszerített hibákat – amelyek az első nyolc meccsen is voltak – a nullára kell redukálni.

Telek András

Az első gondolatom az volt, hogy az Espanyol és a CSZKA Moszkva erősebb, mint a Ferencváros. Ennek ellenére láttunk már csodát, a Groupama Arénában pedig nem lesz könnyű dolga egyik csapatnak sem, így kis szerencsével akár a továbbjutás is meglehet. Persze már az is nagy dolog, hogy bejutott a csoportkörbe a Fradi. Szerintem inkább előny, mint hátrány, hogy a Ludogorec együttesével nem is olyan régen találkozott a Ferencváros, mivel tudjuk a bolgár csapat gyengéit. Az FTC jobb csapat, sikerült őket kiverni a BL-ben, reméljük, hogy a csoportban is mögöttünk végeznek majd.

Carlos García Pont, az Espanyol alelnöke

A CSZKA Moszkva komoly rivális, tapasztalt a sorozatban, a Ludogorec és a Ferencváros pedig hazája bajnoka. Nem lebecsülve az ellenfeleinket, de megvannak a játékosaink és az önbizalmunk ahhoz, hogy továbbjussunk a következő körbe.

Nikola Vlasics, a CSZKA Moszkva középpályása

Mi és az Espanyol vagyunk a csoport favoritjai, ez pluszmotivációt adhat az FTC és a Ludogorec játékosainak. Elégedett vagyok a sorsolással, jó csoportba kerültünk.

Sztaniszlav Gencsev, a Ludogorec másodedzője

Jó és kiegyensúlyozott négyesbe kerültünk véleményem szerint, annak is örülök, hogy ismét találkozunk a Ferencvárossal és bebizonyíthatjuk, hogy jobbak vagyunk náluk, annak ellenére, hogy kiütöttek minket a Bajnokok Ligája selejtezőjéből az idén. A csapatunk alkalmas arra, hogy elérje a kieséses szakaszt, elég tapasztalt játékosaink vannak ehhez. Nem tudom, hogy ott leszek-e a kispadon majd ezeken a meccseken, de abban biztos vagyok, hogy a Ludogorec a legjobbját fogja nyújtani!

Espanyol, Fradi.hu, Origo, UEFA