A Süduva elleni mérkőzés után clubunk elnökét, Kubatov Gábort kérdezték, az esetleges átigazolásokról is szót ejtett.

Végre egy sima meccs… – kezdte viccelődve értékelését a klubelnök. – Nehéz nap volt, már hetedik-nyolcadik éve beszélünk arról, hogy nekünk itt a helyünk, hogy szeretnénk magunkat megmutatni Európában, és ez most bekövetkezett. Kár, hogy nem egy vagy két évvel ezelőtt jött össze, akkor is úgy éreztem, hogy érettek vagyunk már rá. A futballnak egy nagy tanulsága, hogy a siker kevésszer esik az ember ölébe.

Kubatov arra is magyarázatot adott, miért pont most sikerült eljutnia a Fradinak a főtáblára.

Nagyon sok, tizenegy játékost hoztunk ide, mióta Szergej Rebrov itt van. Maga az ő személye is sokat tett hozzá, olyan szisztémát játszunk, ami a mai modern labdarúgáshoz szükséges. Ez néha nem a legszebb futball, de hatékony. Rebrovot nem azért hoztuk ide, hogy egy “nice guy” legyen. Az eredményességét vártunk tőle, és amit ma bemutattunk, az eredményes futball volt. De kell még sokat erősíteni a csapaton, hogy meghatározó erő lehessen Európában. A nemzetközi porondon eddig összesen egy vereség volt, a legfájóbb, de ez mégis egy nagy siker. “Küzdeni mindig, feladni soha” – itt állunk és csináljuk, amíg kell.

Az idény céljait is megfogalmazta a klubvezető.

Az idei év az a tapasztalatszerzésről szól Európában, miközben pontosan tudjuk, hogy nekünk közben meg kell nyernünk a bajnokságot is. Mert a bajnoki ágról sokkal könnyebb idekerülni. A második helyet nem jegyzi senki. Az NB I-et és a kupát is meg kell nyernünk, az Európa Ligában is helyt kellene állnunk, szóval van egy csomó dolgunk.

A helyálláshoz pedig nem kizárt, hogy igazolni is fog a Ferencváros.

Van még néhány nap és néhány játékos, akikkel folytak tárgyalások. De az a szakmai stáb döntése, hogy a felkínált játékosokból választ-e majd valakit. Vagy hogy várunk télig és csak akkor hozunk új játékosokat – tette hozzá Kubatov.

Kivonat: Csakfoci