Futsal csapatunk nekivág az NBI-nek.

Férfi futsal, NBI, 1. forduló
Elek Gyula Aréna, 19.30: Ferencváros – Rubeola FC Csömör
TV: Futsal Hungary
Jegy: 500 Ft

Igazi pikáns mérkőzés lesz mind a két csapat számára. Az elmúlt években sokat találkoztak a csapatok, hiszen a kupában és az osztályozón is összecsaptak, ahol a Rubi jött ki győztesen, így van miért visszavágni a Fradinak. Az újonc hazaiak ismét az élvonalban szerepelhetnek, ahol próbálnak minél jobb eredményt elérni, amit az igazolásaik is mutatnak. Több nagy visszatérőjük is akad. Fekete, Fehér, és Öreglaki is játszott már a zöld-fehéreknél. Rajtuk kívül több igen gólerős játékos is érkezik. Hosszú, Büki, Bongár, Rábold négyes igen szép számmal termeli a gólokat, így előrefelé nem lesz gond, a védekezés lehet a fő kérdés a népligetieknél. Ezért az új szakvezető, Roni Ribeiro lesz a felelős, aki tavaly még játszott, de idén már a kispadról irányítja a csapatot. Fontos lesz, hogy mikorra épülnek fel Hosszúék és mennyi idő alatt sikerül csapatot formálni a sok jóképességű játékosból.

A Fradihoz hasonlóan a Rubeolánál is új edző van, egy olyan személy, aki még tavaly játszott. Jenei Ottó az előző idényben a pályáról, míg idén azon kívülről segíti az együttest. A Csömör tavaly újoncként remekül szerepelt, így arra a keretre lehetett építeni, amihez sikerült rutinos, válogatott játékosokat igazolni a Horváth ikrek személyében, így minden adott, hogy ismét egy sikeres éve legyen a Rubeolának.

Hogy kinek fog jobban sikerülni a rajt, azt egyelőre nehéz megjósolni. A Rubeola felkészülése lényegesen hosszabb volt, és kevesebb új játékost kellett beépítenie, így vélhetően csapatépítésben előrébb tartanak, de a vendéglátóknál ha elkapják a fonalat a játékosok, akkor otthon tarthatják a három pontot.

Roni Ribeiro

Nagyon örülünk, hogy újra az élvonalban szerepelhetünk, hiszen azt gondolom, hogy egy Ferencvárosnak ott a helye, legyen az bármilyen sportág. Ami a keretet illeti, jelentősen átalakult. Eleve a tavasz végére nem maradtunk sokan, így sok új játékost kellett igazolni, hiszen mindössze Bajusz, Tóth Gyula, Cseri, Temesi, Jenei maradtak biztosan. 10 új játékost igazoltunk, akik azt gondolom , egytől egyig minőségi játékosok. Öreglaki, Fekete, Hosszú Újvárosból, Büki, Bognár páros az Aramistól, Fehér Krisztián a Piliscsabától jött vissza. Rábold Maglódról, Gellérfy Debrecenből érkezett, míg Gergály és Fülöp a Szigetszentmiklóst hagyták ott a kedvünkért. Jelenleg néhányan közülük még sérültek, de amennyiben ők is felépülnek, ütőképes csapatunk lehet, amivel célunk a felsőház elérése. Annak ellenére, hogy tavaly másodosztályúak voltunk, figyelemmel kísértük az élvonalat, így tisztában vagyunk minden csapat változásaival, hogy alakult a többi együttes kerete. A Hali és a Beri kiemelkedik idén, de mögött sok kiegyenlítettnek tűnik a mezőny, így idén az alapszakaszban minden meccsnek tétje van, az elmúlt évekhez képest. A jó eredmények mellett szeretnénk, ha a szurkolók is visszatérnének a csarnokba!

Futsal Hungary