A pályán alaposan megkeserített minket, de a pályán kívül szimpatikusan nyilatkozott a Dinamo spanyolja.

Összesítésben 5-1-el jutottatok tovább a következő körbe. Milyen volt belülről a Ferencváros elleni mérkőzés?

– Tudtuk, hogy az odavágó után nehéz meccs vár ránk. Annak ellenére, hogy egy héttel ezelőtt 1-1-et játszottunk, és ma rajtunk volt a nyomás, azt mondhatom, aktívabban kezdtünk, lendületesen játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, és ennek meg lett az eredménye, hiszen Ademi vezetéshez juttatott minket. A vezető gól után nem álltunk meg, és bár a Ferencvárosnak is voltak ziccerei, azonban a gólokat mi szereztük a folytatásban. Megérdemelten jutottunk tovább.

A 16. percben megszereztétek a vezetést, azonban helyzeteket is hagytatok ki. Milyen utasítással küldött ki az edzőtök a folytatásra?

– Jobbára nyugtatott minket, ugyanakkor kérte, ne izguljuk el a befejezéseket és ne dőljünk hátra, hiszen nincs még lefutva a mérkőzés. Nyomatékosította bennünk, hogy képesek vagyunk megszerezni a második gólt, és ha újra betalálunk, akkor jönni fognak a továbbiak is.

A két mérkőzésen összesen két gólt szereztél és a csapatod egyik legjobbja voltál. Hogyan értékeled a mostani teljesítményed?

– A mostani sikert csapatként értük el. Boldog vagyok, hogy ma betaláltam, de ez a csapattársak nélkül nem jött volna össze. Rengeteget dolgoztunk a középpályán és kihasználtuk az ellenfél hibáit. Részben ennek is köszönhető ez a nagyarányú győzelem.

A négy gól jelentette a két csapat közti különbséget?

– A kiállítás után már könnyebb dolgunk volt, hiszen addig a Ferencvárosnak is meg voltak a lehetőségei a gólszerzésre, többek között az ellenfél 18-as számú játékosa a kapufát találta el. Ha az egy kicsit beljebb megy, teljesen más mérkőzés kezdődik. Ki tudja, hogyan alakult volna a meccs hátralévő része.

Odahaza Horvátországban sokakat foglalkoztat a jövőd, és a hírek szerint számtalan topklub érdeklődését felkeltetted. Lehet valamit tudni konkrétat, hol folytatod?

– Tudom, hogy a Dinamo-szurkolók szeretnék, hogy maradjak, de a folytatásról egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. A tavalyi idényem jól sikerült, a Dinamóval bajnok lettem és az Európa Ligában is a nyolcaddöntőig meneteltünk. Még nem döntöttem el semmit.

forrás: csakfoci.hu