Elutasították a Honvéd óvását. Vajon Csányi Sándor UEFA alelnöksége mennyit ér?

„Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról: hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül! – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént. A hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta klubunk óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy véleményük szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.”

forrás: origo.hu

Ismétli magát a történelem: ’92-ben, amikor álarcos kommandósok verték a Fradi szurkolókat Pozsonyban, szinte szó szerint ugyanez volt a válasz a Fradi óvására. Sajnos úgy néz ki, az utódállamok sportdiplomáciája még mindig erősebb. Persze az is felvet kérdéseket, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyik olyan hangos, ha a magyar szurkolókat vagy klubokat kell elítélni, miért nem volt képes legalább egy közlemény erejéig kiállni a példátlan módon megtámadott magyar csapat mellett, és miért nem vetette be Csányi Sándor UEFA alelnöki befolyását és állítólagos kapcsolatrendszerét, amire olyan büszke.

Sosem tagadtuk, hogy nem a Honvéd a szívünk csücske, vitáink is voltak korábbi tulajdonosukkal és szurkolói oldalukkal egyaránt, de mi ebben a helyzetben szolidárisak vagyunk a kispesti klubbal, a csapattal és a szurkolókkal.