Vezetőedzőnk mellett Sigér Dávid állt a média rendelkezésére a holnapi BL-selejtezős meccs előtti sajtótájékoztatón.

A Ferencváros a Dinamo Zagreb otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén kedd este. A mérkőzést megelőzően a csapat vezetőedzője, Szergej Rebrov és Sigér Dávid tartott sajtótájékoztatót.

A Dinamo nagyon népszerű, egy igazán híres csapat” – kezdte Rebrov. – „A csapatom jó hangulatban érkezett, én személy szerint örülök, hogy egy nagy csapat ellen küzdhetünk, most igazán megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. A Valletta elleni visszavágó nem sikerült tökéletesen, szerintem azóta fejlődtünk, most azt mondanám, hogy 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra.

Az ellenfél csapatából nem emelnék ki külön senkit. Az ellenfél csapatként erős, főleg támadásban nagyon jók, de mi is csapatként fogunk küzdeni, megpróbáljuk megmutatni a saját erősségeinket.

Szergej Rebrov 1997-ben világbajnoki pótselejtezőn lépett pályára a Maksimir Stadionban, és már akkor nagyon tetszett neki az itteni hangulat.

Az egy nagyon jó horvát csapat volt, nem véletlenül jutottak ki ők a világbajnokságra. Sokukkal jóban vagyok, Niko Kovaccsal például tanultunk is együtt Németországban. Nagyon jó munkát végzett Frankfurtban, komoly esélyt kapott azzal, hogy a Bayern München edzője lehet.

Rebrovtól megkérdezték, mekkora a nyomás a Ferencvároson, hogy utolsó magyar csapatként maradt állva a nemzetközi porondon, de szerinte Vallettában jóval nagyobb volt rajtuk a nyomás.

Edző vagyok, mindig nagy rajtam a nyomás, de Máltán ennél sokkal nagyobb volt a második meccs előtt. Mi voltunk a párharc esélyesei, mindenki továbbjutást várt tőlünk. A játékosoknak most higgadtan kell készülniük, és élvezni azt, hogy itt lehetnek. Két nagyon fontos meccs vár ránk, csak előre kell tekintenünk.

Sigér Dávidot a horvát újságírók a magyar-horvát Európa-bajnoki meccsről és a magyar győzelemről kérdezték, de a középpályás elmondta, ez egy teljesen más párharc lesz.

Van pár játékos a keretben, aki ott volt a horvátok ellen, de ez egy másik összecsapás, más párharc. Jót tett a nemzetnek és a magyar focinak az a győzelem, de a Fradi és a Dinamo párharca más meccs lesz, ebből a szempontból az a siker nem fontos. Ami a hangulatot illeti, mindenki jobban szereti az ilyen meccseket. Amikor mindenki azt gondolja, hogy az ellenfél az esélyesebb, az csak doppingol minket, hogy mi is felnőjünk a feladathoz. Örülünk, hogy ilyen komoly ellenféllel játszhatunk.

Origo