Több név az érkezők és a távozók listáján is.

Érkezett: Illés Anna (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Ráski Lilla (Eger), Petik Panna (OSC)

Az utánpótlásból felkerült: Ács Dóra, Krénusz Anna, Neszmély Boglárka, Ramocsai Vera, Regős Maja

Távozott: Bujka Barbara (Olaszország), Gerendás Matilda (visszavonult), Illés Henrietta (III. kerület), Kluka Krisztina (visszavonult?), Lena Mihailovic (?), Péter Dóra (III. kerület)

Női vízilabda csapatunk kerete a 2019/2020-as idényre:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Ács Dóra, Gémes Anett Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Ráski Lilla, Regős Maja, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

Illés Annával interjút is készített a Fradi.hu:

– Kezdjük a legfrissebb élménnyel, a világbajnoksággal. Mennyire élted meg csalódásként a negyedik helyezést?
– Egy világbajnokságon szép eredmény bekerülni a négybe, de sajnálom, hogy egymás után a második évben sem sikerült érmet szereznünk, ugyanis a tavalyi Európa-bajnokságon is épphogy lemaradtunk a dobogóról. Egy éremmel mindig jobb hazajönni, mint üres kézzel.

– A szövetségi kapitány szerint tavaly óta két-három évnyit fejlődtünk. Te hogyan látod a csapat helyzetét?
– Nyilván kell még fejlődnünk, hogy kijussunk az olimpiára, mert a többi válogatott is fejlődik a következő időszakban, ez a negyedik hely pedig még nem garantálja, hogy ki fogunk jutni Tokióba. Úgy gondolom, hogy tapasztalatlan csapat vagyunk, ez meg is látszódik a meccsek alakulásán. Nagyon hektikusan játszunk, akár egy mérkőzésen belül is, mert egyszer fent vagyunk, máskor nagyon mélyen. Azon kell dolgoznunk, hogy ezt a hullámzó teljesítményt kiegyenesítsük. Valamilyen szinten megnyugtatás, hogy a többi csapatot is megzavarják az új szabályok és az új bíráskodási rendszer. Szerintem az is lehet az egyik előrelépési lehetőségünk, hogy minél gyorsabban tudjunk alkalmazkodni az aznapi bíráskodáshoz.

– Térjünk át a klubváltásra. Miért döntöttél, úgy hogy eligazolsz a BVSC-ből, ahol egy rövid amerikai kitérőn kívül 7 évet húztál le?
– Pont emiatt is igazoltam el, mert azt éreztem, hogy változásokra van szükségem, új impulzusokra, mert nagyon sok ideje voltam már a BVSC-ben. Amerikában is más edzésmódszertant alkalmaztak és úgy éreztem, hogy a BVSC-s edzésmetodikán kívül is szeretnék mást megtapasztalni. Erre a Fradi kiváló választás, hiszen nagyon jó szakmai stáb dolgozik a lányokkal. Minden feltétel biztosítva van ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.

– A válogatottban csapattársak vagytok Tóth-Csabai Dórával. Kikérted a véleményét, amikor megkeresett a Fradi?
– Nem konkrétan amiatt kértem ki, mert megkerestek, hanem a válogatott edzések során mindig kérdezgettem a csapatról. Takács Vivi a legjobb barátnőm, úgyhogy tőle tudok nagyon sok mindent a Fradiról, az edzésekről és a taktikáról. Nagyon szimpatikus volt, amiket mondott.

– Vezérszerepet szán neked Gerendás György és Béres Gergely?
– Mivel válogatott játékos vagyok, ezért vezérszerepet kell betöltenem a klubomban. Gyuri azt mondta, hogy azért szeretne leigazolni, mert több poszton is bevethető játékos vagyok és ezt szeretné kamatoztatni a Fradiban.

– Olimpia előtt általában nem szeretnek a játékosok klubot váltani, de Te mégis rászántad magad. Nem tartasz attól, hogy a játékod rovására megy majd a környezetváltás?
– Egyáltalán nem félek ettől. Pont a minap gondolkodtam el azon, hogy a csapatból csak két-három játékossal nem beszéltem még soha. Kicsi azért ez a női vízilabdás közeg, ismerjük egymást, úgyhogy nem izgulok azért, hogy sikerül-e a beilleszkedésem. Én nyitott leszek mindenki felé, remélem ők is nyitottak lesznek felém. Várom már, hogy megismerjem a lányokat. A játék szempontjából sem izgulok. Egy új edző mindig új perspektívát tud adni egy játékosnak és ezt is várom, hogy valami olyat mutassanak nekem, amit még senkitől sem hallottam.

– Van bármilyen kötődésed a Ferencvároshoz?
Hogyne! 2003 óta Ferencvárosban élek, másrészt bátyám Fradista volt. Országos gyerek bajnokság előtt igazolt ide és a felnőttben is játszott három szezont 2013-ig, úgyhogy tisztában vagyok a Fradi-család fogalmával. Szerettem a meccseire járni, ráadásul Fradi-szurkolók vagyunk fociban is.