A brazil világbajnok ellátogatott a Népligetbe.

Gilbertóval nagyon jó barátságot ápolunk, amióta együtt végeztük el az UEFA felsőfokú képzését. A napokban éppen Magyarország közelében volt dolga és meglátogatott” – mesélte Hajnal Tamás.

– Üdvözöljük az FTC-MVM Sportközpontban! Mi járatban nálunk?
– Hajnal Tamással együtt kezdtük meg az UEFA felsőfokú képzését, ennek kapcsán ismerkedtünk meg egymással két éve. A napokban egy munkám miatt éppen Magyarország közelében volt dolgom, eszembe jutott, hogy így akár meg is látogathatnám Tamást. Örülök, hogy egy kicsit tudunk találkozni.

– Négy éve hagyta abba az aktív pályafutását, mivel foglalkozik napjainkban?
– Van egy sportvállalkozásom, játékosokkal, klubokkal és néha szövetségekkel egyeztetek. Tamással az idén fejeztük be az UEFA képzését. A diplomával a kezemben új lehetőségek nyílhatnak meg előttem, szeretnék a labdarúgásban dolgozni, lehetőleg Londonban, ahol a családommal élek.

– Mennyire került közelebb Hajnal Tamásnak köszönhetően a Ferencvároshoz?
– Játékosként ugyan egyszer sem játszottam a Fradi ellen, de az utóbbi két évben Tamás sokat mesélt nekem a klubról. Elmondta, hogy nagy terveik vannak, de beszélgettünk arról is, hogy mi az ő munkája sportkoordinátorként. Most a saját szememmel is megtapasztaltam, hogy az infrastruktúra adott, Tamástól pedig úgy tudom, hogy egyre több jó játékost sikerül a csapathoz csábítani.

– Úgy látjuk, továbbra is jó formában van. Szokott focizni?
– Az UEFA képzése során minden egyes alkalommal volt egy nap, amikor közösen fociztunk, én azonban talán csak egyszer futballoztam az elmúlt időszakban. A térdem sajnos mindig fáj egy-egy meccs másnapján.

– Nem hiányzik a futball?
– Maga a játék, a nagy meccsek izgalma és hangulata persze, hiányzik, ám az nem, hogy másnap fájjon a térdem. A munkám miatt egyébként is sokat utazom, ezért erre olyan sok időm sincsen.

– Jut ideje arra, hogy felfedezze kicsit Budapestet?
– Nem, ezúttal csak egy villámlátogatásra érkeztem. Nagyon örülök, hogy Tamással sikerült találkoznom és megmutatta nekem, hogy hol dolgozik. Így én is láthattam, hogy a Ferencváros hogyan fejlődik, és azt is, hogy itt minden adott a sikeres szerepléshez.

Blikk, Fradi.hu