A Máltán felsülő válogatott szövetségi kapitánya mellett Vincze István – aki a nemzeti csapattal ikszelt Ta’Qaliban – látta el jótanácsokkal csapatunkat.

Bozsik Péter (Málta 2-1 Magyarország)

Annyiban más a helyzet, mint volt nekünk, a válogatottal majd 13 éve, hogy a Fradi kétgólos előnnyel érkezik Máltára, míg számunkra kötelező volt a győzelem. A budapesti első meccsen a máltaiak több veszélyes kontrát vezettek, kiderült, valóban tudnak futballozni, még ha nincsenek is világsztárjaik. Ha a Fradi koncentrált lesz, gyors kontrákkal gólt, gólokat szerezhet. Bár a kétgólos előny semmire nem garancia, de arra jó, hogy az ellenfelet sürgesse az idő. Úgy kell pályára lépni, mintha 0-0-ról indulna a küzdelem. Ugyan szép lenne kettős győzelemmel továbblépni, de a Bajnokok Ligája nem a szépségről szól elsősorban.

Vincze István (Málta 2-2 Magyarország)

Becsületsértésként ért fel a döntetlenünk ’88-ban, pedig előzetesen semmi nem utalt arra, hogy baj lehet. Ezért lehet veszélyes a Valletta most is a Fradira. Azt tanácsolom Dibusz Déneséknek, hogy előzetesen alaposan vizsgálják meg a játéktér műfüves talaját, ne hagyják, hogy az első gólt a hazaiak lőjék. Futballozzanak úgy, ahogyan a bolgár Ludogorec elleni visszavágón, azon már az elején kimutatták a felsőbbrendűségüket és ne gondoljanak arra, hogy kieshetnek, mert az FTC egyértelműen jobb erőkből áll.

Bors nyomán.