Holnap délután rendezik a finálét.

Ferencvárosi szempontból kiválóan zárult a kvangdzsui vizes világbajnokság szerdai napja, ugyanis ifjúsági olimpiai bajnok úszónk, Szilágyi Liliána bejutott a 200 méter pillangó fináléjába. Lilu a magyar idő szerint, szerda reggeli harmadik előfutamban harmadikként zárt 2:08.16-os idővel, majd a délutáni, második elődöntőben ezt megjavítva, 2:07.83-mal negyedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

A szám fináléját magyar idő szerint csütörtökön, 13.02-től rendezik.

Jó és okos úszás volt most ez, megdicsérem magam. Tudtam, hogyan gyorsan kezd majd mellettem az amerikai és az angol versenyző. A lényeg az volt, hogy menjek velük, hiszen én is gyors vagyok, de arra figyeltem, nehogy elkapjon a lendület. Élveztem az úszást, de szerintem még maradt bennem és ígérem, hogy holnap beleadok majd apait, anyait” – kezdte Szilágyi Liliána.

Ne kiabáljuk el, hogy holnap mi történhet, nem szabad így előre gondolkodni. Azt gondolom, hogy egy világbajnoki döntő mentálisan összeroppanthat bárkit. Én is voltam olyan helyzetben, hogy összenyomott a stressz, de megpróbálom majd lazán venni, átérezni a hangulatot és úgy odaállni, hogy jól érezzem magam, mint ahogy szoktam mondani” – tette hozzá magyar bajnokunk.

Fradi.hu