Justin Haber és Andre Schembri – a “miszter” – is nyilatkozott a mai meccs kapcsán a Ferencvárosról a legnagyobb máltai napilapnak, a Times of Maltanak.

A Ferencváros az egyik legnagyobb élmény volt számomra sportolóként pályafutásom során. Egy nagycsapatban játszhattam, a Juventus magyar megfelelőjében, teltházas meccsekkel, főleg Európa egyik legádázabb derbijén, az Újpest ellen. Tizenhat gólt szereztem és ez remek kapcsolathoz segített a szurkolókkal. Az első fél évem nem volt az igazi, nehéz volt, de szerencsére a Ferencváros meggyőzött, hogy írjak alá egy évre és vissza akartam fizetni a bizalmat. A felkészülési időszak előtt hazatértem és egy hónapig édesapámmal készültem, azzal az ambícióval, hogy jó szezont futhassak a Fradival. A Fradi-mez súlya komoly motiválóérő, egy óriási klubot képviselsz, nagyon érzelmes szurkolótáborral – én pedig nagyon jól akartam teljesíteni. A régi stadiont ismerve nagyon örülök, hogy a Ferencváros egy modern stadionban játszhat, egyszer szeretnék is ellátogatni oda.

Andre Schembri

Idősebb vagyok Andrénél, így jó volt magam mellett tudni, megosztozni az élményeken. A Ferencváros elnöke felvette velem a kapcsolatot, szeretne találkozni, én pedig nagyra értékelem ezt a gesztust, mert ez azt jelenti, hogy nyomot hagytam az ott eltöltött idő alatt. Nagyon büszke vagyok, hogy viselhettem a Ferencváros színeit, és bár nagy volt rajtunk a nyomás az elvárások miatt, így is harmadikok tudtunk lenni. Ebben az időszakban a magyar foci nagyon kompetitív volt, ott volt például a Debrecen, amely a BL-csoportkörben szerepelt a Liverpool és a Fiorentina ellen. Bármilyen kedvesek is a ferencvárosi emlékek, és bármennyire is a Florianához tartozom, remélem, hogy továbbmegy a Valletta, hisz az országunkat és a focinkat képviselik.

Justin Haber