A Fradi volt edzője először életében szövetségi kapitány lehet.

Görög lapértesülések szerint három-négy lehetséges jelölt között szerepel Thomas Doll neve, aki szóba jöhet, mint görög szövetségi kapitány.

A gazzetta.gr információi szerint az 53 éves szakemberrel már felvették a kapcsolatot a görög szövetség képviselői, ám az első számú kiszemelt a posztra, hanem a legutóbb a holland élvonalbeli Zwollénál edzősködő John van’t Schip.

A görögöknél nem túl fényes a helyzet, hiszen a válogatottat az elmúlt egy évben két kapitány is irányította. Legutóbb Angelosz Anasztasziadisz, akit azután menesztettek, hogy június közepén hazai pályán vereséget szenvedtek Örményországtól (2-3) Eb-selejtezőn, és így négy meccs után négy ponttal csak a 4. helyen állnak a J-csoportban. Előtte pedig Doll honfitársa, Michael Skibbe volt a szövetségi kapitány, akinek szintén a finnek elleni, vereséggel végződő Nemzetek Ligája-mérkőzés után köszönték meg a munkát.

A görög válogatott legnagyobb sikerét 2004-ben érte el, amikor is 2004-ben 1–0-ra megnyerték a portugálok elleni mérkőzést, ami az Európa-bajnoki címet jelentette számukra.

Doll legutóbb a Bundesligától búcsúzó Hannovernél dolgozott, előtte pedig 2013 és 2018 között a Ferencvárost irányította, ahol az FTC sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy-egy Ligakupa- és Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

forrás: csakfoci.hu