Varga Dénes törött ujjal lőtt hatalmas gólt – csütörtökön az olaszokkal elődöntőzünk.

Férfi vízilabda, világbajnokság, negyeddöntő
Magyarország 10-9 Ausztrália
Negyedek: 3-3, 2-3, 3-1, 2-2
Fradista gólok: Vámos 3, Zalánki 3, Jansik 1, Sedlmayer 1, Varga 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nem játszottunk jól. Úgy néz ki, nem tesz jót a négy nap pihenő senkinek. Szerbia kiesett, a horvátok szenvedtek a németekkel, az olaszok épphogy nyertek. Sajnos lehet mondani, hogy mi is szenvedtünk. Ennél biztosan jobban fogunk játszani az elődöntőben. A lényeg most a győzelem, nagyon boldog vagyok, hogy végül sikerült behúznunk. Klasszisteljesítmény kellett ehhez.

Sedlmayer Tamás

Abszolút nem kezdtük jól a mérkőzést, szerintem saját magunknak is köszönhetjük, hogy ilyen peches gólokat kaptunk, mint amilyeneket, kettőt-hármat is. Ettől függetlenül meccsben voltunk, de végig szaladtunk az eredmény után. Nem játszottunk jól, ezért is kellett beállnia Duminak és ha már beszállt, lőtt törött ujjal egy óriási nagy gólt! Biztos, hogy ez nyugtatólag hatott a csapatra. Összeszedtük magunkat, a negyedek közötti szünetekben megbeszéltük, hogy ez eddig elég karcsú, így nem fogunk bejutni a legjobb négybe és hát…, a végére sikerült. Nem sokkal a befejezés előtt volt-egy-két olyan szituáció – ezt már én is kintről néztem -, amikor a javunkra ítéltek vagy a javunkra nem ítéltek, gondolok itt Kayes utolsó akciójára, aminél nem fújták be az ötöst. Mivel azt nem ítélték meg, éltünk az utolsó lehetőséggel és Vámos Marci belőtte, bejutottunk a négy közé. Ha nyögvenyelősen is, de ott vagyunk!

Varga Dénes

A meccs előtt abban maradtunk, hogy bármire használhat engem a kapitány. Ha arra, hogy három kiállítást összeszedjek a védők helyett, akkor arra. Szerencsére most úgy néz ki, ennél többre vagyok képes, valamennyire tudok lőni, így jobban is tudom segíteni a csapatot. A sérülésemből nem csináltunk titkot, az ausztrálok szándékosan nem csaptak oda – ők általában véletlenül csapnak oda. Van olyan csapat, amely szándékosan odaütne, remélem, ez a fair play jegyében nem történik meg. Azt éreztem, abban tudok segíteni a többieknek, hogy ne kapkodjanak, mert az első félidőben az emberelőny-kihasználásunk nem volt túl jó. Szerintem idő előtt próbálkoztunk a lövéssel, nem alakultak még ki helyzetek. Az első számú célom az volt, hogy ezen változtassak, ha bemegyek. Valamelyest sikerült is, de összességében talán egy kicsit összeszedettebb lett a játékunk onnantól, hogy tudtam a csapatnak a vízben segíteni.

Vámos Márton

Félig-meddig úgy volt megbeszélve, hogy ellövöm. Kevés volt hátra, mindenképpen lőni kellett. Szerencsére meg tudtam verni a védőmet, faultoltattam magamat és belőttem. Igazából ha más van ott, ugyanezt tette volna. Most én kerültem oda, én lettem a nyerő ember, boldog vagyok, de a csapatot is kiemelném. Egyik negyedben sem játszottunk jól, ennek ellenére nagy szívvel és Viktor nagy védéseivel, illetve az okos góljainkkal meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Dumi beszállása óriási segítség volt, nagyon kevesen vagyunk nélküle. A gólja zseniális volt, törött ujjal ilyet… Sok terhet levett a vállakról, illetve a vízben is hozzá tudott szólni egy-kettőt, ami a kapásoldalon nagy segítség volt.

Zalánki Gergő

Nagyon nehéz mérkőzés volt és ezt csak magunknak köszönhetjük. Gyengén kezdtünk és igazából utána sem lett jobb. Az ausztrálok pedig nagyon mentek és szerencséjük is volt sok esetben. A lényeg az, hogy továbbjutottunk.

Märcz Tamás

Ausztrália nem véletlenül jutott Montenegrón keresztül a negyeddöntőbe, nagyon stabil és kellemetlen csapat, biztos volt, hogy nem lesz könnyű meccs. Manapság a vízilabda nem három-négy válogatottról szól: a világbajnok horvátok megszenvedtek a németekkel, a bombaerős szerbek kikaptak a spanyoloktól, Montenegró nyolc közé sem jutott, az oroszok itt sincsenek, mindenkit nehéz legyőzni. Kellemetlen volt az ausztrálok centerjátéka, rengeteg ítéletet kaptak, sokszor kellett hátrányban védekezni. Az biztos, hogy nagy ritmusban zajlanak a mérkőzések, az ausztrálok is nagy iramban kezdtek, lehet, hogy ez is benne van. Igyekezünk tartani a ritmust, erős kétkaput játszottunk a szerbekkel, de nem könnyű. A négynapos kihagyás akár valóban visszaüthet, ám szerintem nem volt a hátrányunkra, magas hőfokon kell égni. Nem volt rossz a kezdés, inkább azt mondom, az ausztrálok játéka volt kellemetlen, amelyet jól honoráltak a játékvezetők, sok előnyt ítéltek nekik, ám szerencsére jó sok emberhátrányt kivédekeztünk.