Tavaly a sorozat negyeddöntőjéig jutott a csehekkel.

Női futballcsapatunk megszerezte a tavaly BL-negyeddöntős Slavia Praha bosnyák védőjét, Melisa Hasanbegovicot.

Nagyon jókat hallottam a Ferencvárosról korábban, két válogatott csapattársam is itt játszik, Marija Aleksic már hosszabb ideje is a Fradit erősíti. Az ő tanácsukra is hallgattam, amikor elfogadtam a csapat ajánlatát, de már korábban is hallottam a klubról, és nagyon izgalmasnak tartom, hogy egy ilyen egyesület játékosa lehetek. Úgy gondolom, nagyon erős csapathoz érkeztem, és nagyon jó körülmények között készülhetünk és játszhatunk. Az is fontos szempont volt, hogy a csapat indul a Bajnokok Ligájában” – kezdte bemutatkozását Melisa Hasanbegovic. Új igazolásunk azt is elmondta, úgy érzi, minden esélye megvan arra a Ferencvárosnak, hogy története során először elérje a Bajnokok Ligája főtábláját.

Először az SFK-val próbálhattam ki, milyen hangulata van a Bajnokok Ligájának, a Slaviával viszont nem csak a főtáblát sikerült elérni, de egészen a legjobb nyolcig meneteltünk. Fantasztikus élmény volt, ezért is örülök nagyon annak, hogy BL-induló csapatban folytatom. Szerintem minden esélyünk megvan rá, hogy elérjük a főtáblát. Ismerem az ellenfeleinket, és úgy érzem, ha jól jön ki a lépés, megnyerhetjük a csoportunkat. Természetesen emellett a magyar bajnokságban is szeretnék minél jobban szerepelni, bár tudom, hogy éppen az MTK nagyon erős ellenfél.

Dörnyei Balázs elmondta, úgy véli, Hasanbegovic komoly erősítést jelent, és jól mutatja csapatunk presztízsének emelkedését, hogy sikerült leigazolni.

Melisa az egyik elsőszámú célpontunk volt az átigazolási időszakban. Körülbelül háromhónapos tárgyalási folyamat eredménye, hogy most itt van velünk, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk. Azt várom tőle, hogy a Bajnokok Ligájában megszerzett magas szintű tapasztalatát kamatoztatni tudjuk az előttünk álló selejtezőben.

Vezetőedzőnk azt is hozzátette, már nem várható változás a Fradi játékoskeretében a nyári időszakban.

Ezzel számunkra véget ért az átigazolási időszak. Elégedettek lehetünk, nem emlékszem korábban olyan évre, amikor sikerült pontosan azokat a játékosokat megszereznünk, akiket kiszemeltünk előzetesen. Emellett nagyon fontos, hogy a csapat gerince együtt maradt, így elmondható, hogy sikerült a klub által biztosított lehetőségeket maximálisan kihasználnunk. Innentől kezdve rajtunk a sor, bizonyítanunk kell a pozsonyi selejtezőben, hogy valóban sikerült szintet lépnünk.

Bővebben: Fradi.hu