2016-ban eredetileg az albán csapattal mérkőztünk volna meg a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta az albán Skenderbeu labdarúgócsapatának tízéves kitiltását az európai kupaporondról, amelyet bundázás miatt kapott.

A testület nagy meggyőződéssel felelősnek találta a Skenderbeu csapatát hazai és kontinentális mérkőzések befolyásolásában” – olvasható a CAS közleményében, amely „arányosnak és igazságosnak” nevezte az európai szövetség ítéletét.

Az UEFA a tízéves eltiltás mellett egymillió eurós pénzbírságot is kiszabott a hétszeres bajnok klubra, amely így minden idők leghosszabb kitiltását kapta.

Bizonyítottnak látták, hogy a csapat 2015-ben két Bajnokok Ligája-selejtezőt, továbbá két Európa-liga csoportmeccset. Emellett azzal gyanúsítja az egyesületet, hogy 2011 óta nagyjából ötven hazai összecsapáson is fogadási csalást követett el.

Az UEFA már 2016 nyarán ideiglenesen, a teljes vizsgálat lezárultáig egy évre eltiltotta a Skenderbeut – ennek következtében a Ferencváros a második helyezett Partizanival találkozott a BL-selejtezőben, amely ki is ejtette a magyar bajnokot –, majd a fegyelmi eljárás végén eddigi legszigorúbb ítéletét hozta meg.

A CAS áprilisban teljes titokban tartotta az üggyel kapcsolatos meghallgatásokat, mivel az UEFA alkalmazottai halálos fenyegetéseket kaptak a vizsgálódásuk során.

MTI