A korcei csapat egyik fegyvere a 850 méteren fekvő pályája. A Skenderbeu, vagy ahogy becézik őket, a Hófarkasok az elmúlt hat évben megnyerték az albán bajnokságot, a jelenleg is zajló Európa-bajnokságra ennek ellenére csak egy játékost, a 39 éves cserekapust, Orgesh Shehit delegáltak.

A nemzetközi porondon a legnagyobb sikerét tavaly érte el az albán gárda, amikor az észak-ír Crusaders és a moldáv Milsami Orhei kiverésével eljutott a Bajnokok Ligája playoffig. Itt 6-2-es összesítéssel kikaptak a Dinamo Zágrábtól, a vereséggel pedig bejutottak az Európa Liga csoportkörébe. Három ponttal, öt vereséggel a csoportjuk negyedik helyezettjei lettek. A korábbi években a fehérorosz BATE Boriszov, a ukrán Csornomorec Odessza, a Debrecen és az APOEL állította meg őket a nemzetközi kupában.

salihi

A tavalyi szezon legjobb játékosa a 21 góllal gólkirály (teljes szezon: 27 gól), 32 éves Hamdi Salihi volt. Az ő és a nagy tehetségnek tartott Liridon Latifi (akit az MTK két éve még a Pristinából le szeretett volna igazolni) szerződése a nyáron lejár – utóbbit egyes hírek szerint a belga bajnok Club Brugge szemelte ki magának.

A csapat alapembereinek többsége albán, meghatározó légiósuk a korábban alsóbb osztályú brazil csapatokban megfordult, szintén lejárt szerződésű Esquerdinha, a horvát jobbhátvéd, 33 éves Marko Radas (szintén lejár a szerződése), és a 21 éves, 2013-ban a Twente utánpótlásából érkezett mali belső középpályás, Bakary Nimaga. A csapat télen eladta a 20 éves nigériai Peter Olayinkát a Gentnek, egymillió euróért, ez volt a klub legkomolyabb játékosértékesítése.

sb

Hogy a Skenderbeu hogy alakul át a következő szezonra, azt még nehéz megmondani, eddig egyedül a jobbhátvéd, Kristi Vangjeli Romániaba, az Astrához szerződése biztos.A csapat vezetőedzője az 53 éves volt albán válogatott Mirel Josa, aki négy éve irányítja a bajnokcsapatot, idén ő lett a legsikeresebb albán klubedző ötödik bajnoki címével. Otthonuk a “Szkander bég” stadion, az UEFA előírásai miatt több alkalommal is felújították, legutóbb 2011-ben, azóta a hivatalos befogadóképessége 5724 fő.

Mint az ismert, a klubot az UEFA bundázásért egy szezonra kitiltotta a nemzetközi sorozatokból, a döntés ellen fellebbezett a Skenderbeu a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, a CAS-nál. A testület július 5-én vagy 6-án dönt az albánok sorsáról, ha helyben hagyják az UEFA döntését, erőnyerőként megyünk tovább a harmadik selejtezőkörbe.

ued

Vezető szurkolói csoportjuk a 2008-ban alakult Ujqerit e Debores (Hófarkasok), amely a világ több szegletében is megtalálható, ahol albán közösségek élnek. Otthon és idegenben is a csapatuk mellett állnak, éves tagsági díjat is szednek, amely átszámítva pár euró.

A klub hivatalos weboldal ide kattintva, míg a szurkolók közösségi oldala ide kattintva található.