A Fradit az UEFA Kupa (ma Európa Liga) csoportkörébe vezető szakember szerint ehhez azért szerencse is kell majd.

Legutóbb, 15 éve szintén a második számú kupasorozat csoportkörébe jutottak be a zöld-fehérek – akkor is a BL-ben kezdték a selejtezőt, és a 3. körben kiesve jutottak az EL-be. Azóta viszont mintha átok ülne rajtuk, sorra búcsúzni kényszerültek az első és második selejtezős párharcuk során.

Most egyben maradt a csapat nagy része, és jöttek erősítések is. Én képesnek tartom ezt a Fradit arra, hogy ismét csoportkörbe jusson – mondta a Borsnak az FTC-t tizenöt éve főtáblára juttató edző, a jelenleg a román Sepsit irányító László Csaba. – Ehhez persze szerencse is kell, de egyenlő erőt képviselő csapatok jönnek szembe. A Ludogorec legyőzése sem megoldhatatlan feladat – tette hozzá.

László csapatából csak Leandro az – egy brazil és egy ciprusi kitérő után –, aki megmaradt hírmondónak a Fradiban, ám a csapatkapitány ezúttal a meccskeretbe sem került be.

Leo egy fantasztikus ember. Nem egy brazil labdazsonglőr, sokkal inkább a jó iparos kategóriába sorolnám, akire bármit rá lehet bízni. Ha nem is játszik, az öltözőben fontos szerepet tölt be – mondta korábbi játékosáról a tréner.