Gergő továbbra is “helyettes” csapatkapitány, a karszalagot Böde Danitól Leandro örökölte meg.

– Végéhez ért a második edzőtábor, hogy látod, milyen állapotban van a csapat?
– Mentálisan biztosan fáradtan, ezt magamon is érzem, pedig én csak a második edzőtáborban vettem részt. Tizenhárom nap távol a családtól azért megviseli az embert. Túl vagyunk a főpróbán a BL-selejtező előtt, és úgy érzem, jól sikerült. A tanulságokat elemezzük a következő napokban, aztán pedig arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a Ludogorec elleni meccsre.

– A saját formáddal mennyire vagy elégedett? Gyönyörű gólpasszt adtál az utolsó mérkőzésen.
– Nem tagadom, volt holtpontom. A bajnoki szezon végét követően még két fontos találkozó várt ránk a válogatottal, mindenképp meg kellett nyernünk azokat, mert az előző két nyár nem úgy sikerült a nemzeti csapatnál, ahogy szerettük volna. Ezek pozitív impulzust adtak, jókedvűen jöttem ide, ám csak egy hét pihenőm jutott nekem, a hosszú szezon után fizikailag nem volt könnyű újra belevágni a kemény munkába. Mostanra azonban már egyre jobban érzem magam, de a topon jövő hét szerdán kell lenni.

– Hogy látod az edzőmeccsek alapján a csapatot, mennyire állunk készen a kihívásokra?
– Jól nézünk ki. Nem akarok elkiabálni semmit, úgyis ez a párharc mutatja majd meg az igazi arcunkat. Egyre jobban együtt vagyunk, egyre jobban megértjük azt, melyik szituációban hol kell lennünk, vagy hogyan kell reagálnunk rá csapatszinten. Ezeknek a betanulására kiváló volt ez a két edzőtábor, még jobban rögzültek a teendők a játékosokban, ezáltal minimalizálni tudjuk azokat a kihagyásokat, amik előfordulhatnak. Hiba mindig lesz, de az fontosabb, hogy hogyan reagál rá a csapat. Ebben is előreléptünk, és jöttek olyan játékosok, akik könnyen beilleszkedtek. Nekik persze még több tanulnivalójuk van, de az edző sokszor külön is foglalkozik velük, elmagyarázza nekik, mit szeretne látni tőlük a pályán. Jól nézünk ki, egyre jobb erőben vagyunk, de mint mondtam, még nem vagyunk a topon, jövő szerdán kell ott lenni!

– A másik téma pedig a konkurencia kérdése. A nyár során bajnokcsapatunk tovább erősödött, így senki sem érezheti magát biztonságban a posztján. Ez sem ront a hangulaton?
– Nem, és ebben a mesternek nagy szerepe van. A mérkőzések is bizonyítják ezt. Megkérdezte tőlem, melyik meccs volt szerintem a legnehezebb. Mondtam, hogy én úgy látom, a Mezőkövesd elleni, idegenbeli. Erre azt válaszolta, szerinte is, majd kiemelte, hogy ott egy olyan játékos, Bőle Lukács döntötte el a meccset, aki a szezon során nem kapott rendszeresen helyet a kezdőcsapatban, de beállt, és megmutatta, hogy segíteni akar a csapaton, megrúgta a győztes gólunkat, ami megalapozta a Vidi elleni meccs előtt azt a lehetőséget, hogy ott gyakorlatilag eldönthettük a bajnoki cím sorsát. Rebrov mindig azt hangsúlyozza, hogy nem tizenegy játékos nyeri meg a mérkőzéseket, még csak nem is azok, akik be vannak nevezve a meccskeretbe, hanem az egész csapat! Így gondolkodik, és épp emiatt a legnagyobb érdem az övé.

– Jövő héten tehát jön a Ludogorec elleni párharc, hol tart most a felkészülés taktikailag arra a találkozóra?
– Szerdán a szakmai stáb végignézte a szuperkupa-döntőjüket, amibe én is belenéztem, de alaposabban csak most fogjuk elkezdeni, a következő napok feladata lesz a taktikai felkészülés. Azt azonban már most lehet látni, hogy nehéz ellenfél lesz, amelynek gyors támadói és erős védői vannak. Folyamatosan bejutnak valamelyik csoportkörbe az európai kupaporondon. A tapasztalat nemzetközi szinten náluk van. Most ez a léc áll előttünk, ezt kell átugranunk, remélem, hogy felkészültek leszünk. Mindenki nagyon motivált, és tudja, milyen fontos ez a párharc. Fontos, hogy hazai pályán, a nagyszerű szurkolótáborunk előtt előnyt szerezzünk. Tudjuk, milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a drukkereink, ezért nagyon várjuk a mérkőzést. Az egész csapat nevében arra kérjük őket, hogy az eddig megszokott elsöprő lendülettel, sportszerűen, a szabályoknak megfelelően buzdítsanak minket, mert csak így, együtt tudjuk elérni a sikereket!

Teljes interjú, amelyben szóba kerülnek a csapatkapitányi feladatok, valamint az újak beilleszkedése is: Fradi.hu