Tokmacot az eddigi felkészülésről, a góljáról és a csatárokról kérdezték.

– A második edzőtábor felénél járunk, két meccset játszottunk, hogy látod most a csapat helyzetét?
– Úgy érzem, hogy ezek már nehezebb meccsek voltak, mint amilyeneket az előző edzőtáborban játszottunk, sokkal inkább olyanok, mint amilyenekre számíthatunk majd a Bajnokok Ligájában. Az itteni két találkozónkból a CSKA elleni tetszett jobban, főleg az első félidőben már kezdtünk közelíteni ahhoz a játékhoz, amit majd a szakmai stáb szeretne látni a BL-találkozókon. A Red Bull Brasil ellen más stílussal találkoztunk, nagyon technikás játékosok alkották a csapatukat, nem véletlen, hogy jövőre valószínűleg már a brazil első osztályban lesznek. Most már egyre inkább koncentrálunk arra, hogy készen álljunk a fontos mérkőzésekre, amik előttünk állnak.

– A második meccs a Ludogorec első számú riválisa, a CSKA Sofia ellen volt, és nyerni tudtunk. Ebből következhetünk bármire?
– A Ludogorecnek jelentős tapasztalata van az előző évekből az európai kupaporondról, minden évben bejutottak valamelyik sorozat csoportkörébe, és folyamatosan a CSKA előtt végeztek. Ezért szerintem nehezebb feladat vár ott ránk, de majd meglátjuk.

– Nagy gólt lőttél ellenük, ráadásul nem ez volt az első, a Vidi kapuját szinte ugyanígy vetted be. Ez a specialitásod?
– Ha nem is specialitás, de azt mondhatom, hogy így szeretem befejezni a helyzeteimet. Általában nem az a célom, hogy bombagólt szerezzek, hanem arra figyelek, hogy a lehető legjobban tekerjem el belsővel a labdát, és a lehető legpontosabb legyen a lövés. Így jobban tudom kontrollálni, merre megy a labda, és nagyobb eséllyel tudok gólt szerezni. Sokat gyakorlom ezeket a befejezéseket, edzésen is szinte mindig így lövöm el a labdát.

– Mit szólt hozzá Rebrov?
– Ő is csatár volt, így pontosan tudja, hogy nem könnyű így befejezni egy helyzetet, de erről külön nem beszéltünk, ennél sokkal fontosabb dolgokról beszélünk.

– Például arról, hogy milyen fontos szerep vár rád a BL-selejtezőn?
– Rengeteg kiváló játékos van a csapatban, mindannyian játszani szeretnénk, de csak tizenegyen futhatunk ki a pályára a kezdő sípszókor. Erről szól a felkészülési időszak, hogy bebizonyítsd az edzőnek, a szakmai stábnak, hogy neked is ott van a helyed a kezdőcsapatban. Nem tudhatom biztosra, hogy kezdek-e majd a Ludogorec ellen, de úgy érzem, napról napra közelebb kerülök a legjobb formámhoz, és remélem, az elég lesz hozzá.

– Mit gondolsz a posztriválisaidról?
– Azt, hogy mind kiváló játékosok. Bő a keretünk, éles a versenyhelyzet, de jót tesz nekünk a verseny a kezdőcsapatért, mert mindenki többet akar beleadni, ezáltal együtt is erősebbek leszünk.

– A szélsőknek fontos, hogy jó kapcsolatuk legyen a csatárokkal. Hogy érzed, mennyire vagy összeszokva velük?
– Úgy érzem, megvan a megfelelő kapcsolat. Különböző stílusú csatárok vannak elöl, mindegyiküknek más az erőssége, ezért néha nekem is alkalmazkodnom kell ahhoz, hogy éppen melyikük van a pályán, de mindegyikükkel szeretek együtt játszani. Niko olyan csatár, aki elképesztően keményen dolgozik minden meccsen, nagyon sokat küzd, ezzel pedig rengeteg helyet felszabadít nekem. Lanza erőssége pedig az, ahogy a labdával bánik, talán ő a legtechnikásabb az egész csapatból. Elképesztő, mit tud művelni a labdával, néha csak odaadom neki, hogy lássam, mire képes, mert szerintem lenyűgöző.

– Mire számítasz a BL-párharcok kapcsán?
– Nehéz meccsek lesznek. Fontos, hogy a Ludogorec ellen jó eredményt szerezzünk hazai pályán, hogy kihasználjuk a helyzeteinket, és megfelelő helyzetben várjuk az idegenbeli visszavágót.

(fradi.hu)