A Margitszigeten rendezik a felkészülési mérkőzéseket.

A Világliga budapesti szuperdöntője után nem volt könnyű edzeni, nagyon eklektikus vízilabdát játszottunk ott, amikor elöl működött a játékunk, akkor hátul nem sikerült a védekezés. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk” – utalt vissza a sajtótájékoztatón Bíró Attila a Duna Arénában rendezett eseményre, ahol a magyarok végül a hatodik helyen végeztek. „Ez most egy nagyon jó erőfelmérő lesz, hiszen a világ élvonalába tartozó csapatok ellen játszhatunk” – tette hozzá a szakember, aki megjegyezte, több sérüléssel is meg kellett küzdeniük a közelmúltban.

Csabai Dóra elmondta, nagyon fontos a torna a felkészülés szempontjából, ugyanakkor a lelküknek is jót tenne egy-két győzelem. „Az önbizalmunk nincs éppen a csúcson, de azon leszünk, hogy visszaszerezzük.

A szövetség alelnöki posztjára nemrég megválasztott Madaras Norbert arról beszélt, hogy a viadalon résztvevő Universiade-válogatottnak is nagy lehetőség ez a torna: „Nagyon jó, hogy ilyen erős csapatok ellen játszhatnak, és még ha meg is van a kockázata a gyengébb szereplésnek, így lehet fejlődni és tanulni.” Hozzátette, a jövő szempontjából is fontos, hogy a nápolyi Universiadére ilyen kvalitású együttesekkel készülhetnek, hiszen komoly nemzetközi tapasztalatot gyűjthetnek a játékosok.

A torna programja: MVLSZ