Pólósaink 22 esztendős kiválóságának már csak a Világkupa-győzelem hiányzik a vitrinjéből, minden mást már megnyert eddigi pályafutása alatt klub- és válogatott-szinten is.

– Nagy ünneplést csaptatok a döntő után?
– Igen, de volt is mit megünnepelni, hiszen hat nap alatt hat meccset nyertünk meg és kijutottunk az olimpiára, amely hatalmas öröm számunkra. Persze fáradtak is voltunk, mert nagyon megterhelő volt ez a Világliga, úgyhogy a legvégén a boldogság és a fáradtság kavargott bennünk.

– A felvételek alapján fantasztikus lehetett a döntő. A beszámolók szerint 3000 ember volt a helyszínen.
– Nekem többnek tűnt! De ami ennél jóval fontosabb, hogy a szurkolók azok után is ott maradtak a lelátón, amikor elkezdett szakadni az eső. Bevallom, nem emlékszem arra, hogy játszottam e valaha ilyen körülmények között, ilyen hangulatban. Maga a döntő is nagyon kemény csatát hozott, mert a horvátok többször is vezettek és vissza kellett kapaszkodnunk. Mindent kiadtunk magunkból, hogy kijussunk az olimpiára.

– Hamarosan jön a világbajnokság. Ott mi lesz a szerb válogatott célja?
– Így, hogy megszereztük a kvótát a jövő évi olimpiára, egy fiatal csapattal utazunk majd ki Dél-Koreába. Olyanok is lehetőséget kapnak majd, akik korábban kevesebbet játszottak. Persze, nyerni szeretnénk a világbajnokságon is, de már nem lesz rajtunk teher, mert a célunkat elértük. Felszabadultan ugorhatunk medencébe minden meccsen.

Fradi.hu