A Bajnokok Ligája Final8-ben 60%-os hatékonysággal védő Soma elmondta, hogy egy-két bekapott gól miatt még most is ideges.

Vogel Soma

Sokszor eszembe jutott, milyen jó lenne, ha meg tudnám ismételni apu eredményét, még Hannoverben is gondoltam rá, de közvetlenül a döntő előtt és után nem ez járt a fejemben. Általában egyébként nem nézi a meccseimet, nem szokta bírni idegekkel, de abban biztos vagyok, hogy jobban örült az én győzelmemnek, mint amennyire annak idején a sajátjának.

Lehet, hogy valóban túlhelyezték a görögök lövéseket a legutóbbi párbaj miatt. Örülök neki, ha már kialakult valamiféle tekintélyem a nemzetközi porondon is. A kapufára menő lövéseknél éreztem az irányt, előzetesen mindig megbeszéljük kapustársammal, Gárdonyi Andrással, hogy mire számíthatok a lövőktől. Többnyire be is szokott jönni a várakozásunk.

Rettentő fárasztó volt ez a három nap, de végig ugyanazt a tempót tudtuk diktálni, sőt a végén talán rá is tudtunk tenni egy lapáttal. A döntő utolsó két negyedére eléggé megfogyatkoztunk, de az utolsó leheletünkig küzdöttünk. A nehézségek ellenére minden pillanatát élveztem a nyolcasdöntőnek. Mindenki mondta, hogy nem szabad izgulni és görcsölni ezeken a fontos mérkőzéseken, nekem pedig sikerült nyugodtnak maradnom. Körülnéztem az uszodában, és csak élveztem a játékot.

Egyértelműen a BL-győzelem emelkedik ki az idény sikerei közül. Ebben a sorozatban volt a legkisebb esélyünk, a csoportmeccseken is látszott, hogy nincs még kellő rutinja a csapat nagy részének a nemzetközi kupában. Persze ez nem csoda, sokaknak ez volt az első BL-idényük, például nekem is. Azonban egyetlen hétvégén bármi megtörténhet, ilyenkor csak a pillanatnyi forma számít, a mi formaidőzítésünk pedig tökéletes volt.

Elég kritikus vagyok magammal szemben, ami ráadásul maximalizmussal párosul. Mindegyik meccsen kaptam olyan gólokat, amelyek miatt most is ideges vagyok, ha rájuk gondolok, mert elkerülhetőek voltak. Mindig van hová fejlődni, szóval nem dőlök hátra, hanem dolgozom tovább. Azt azért én sem mondom, hogy rosszul ment a védés, örülök neki, hogy a saját kis részemet én is hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez.

NS nyomán