Erik mellett Frimpong beszélt a napi programjairól az ausztriai edzőtáborban..

Galéria: szombat délelőtti, délutáni, vasárnap délelőtti edzés @ FTC facebook

A Mezőkövesdtől visszatérő védőnk, Silye Erik elmondta, hogy nagyon motivált:

– Mennyiben volt más visszatérni a Fradihoz úgy, hogy most az NB I-ből érkeztél, és nem a másodosztályból?
– Más volt, hiszem most egy év élvonalbeli rutin szerencsére már mögöttem volt. Amikor nem voltam sérült, akkor nagy részt végig játszottam Mezőkövesden. Örömmel jöttem vissza, és megpróbálom beverekedni magam a csapatba.

– Úgy láttuk, nagy élvezettel veszel részt az edzéseken, és nagyon bizonyítani akarsz. Milyen formában érzed magad?
– Ahhoz képest, hogy április óta sérült voltam, szerintem nem lógtam ki lefelé, sőt, jó formában érzem magam. A másfél hónapos kihagyást azért még érzem, úgyhogy vissza kell nyernem a régi erőmet. De tényleg nagyon pozitív eddig minden, ami történt velem.

– Bár többen is tudnak balhátvédként játszani a csapatban, Marcel Heister személyében egy klasszikus balbekk a riválisod. Mennyire motiváló, hogy ott van a hely a keretben, amelyet megszerezhetsz?
– Ha a posztomon három ember lenne még rajtam kívül, akkor is ugyanilyen motivált lennék, hiszen mi lenne annál nagyobb siker Magyarországon, mint a Ferencváros kezdő tizenegyében pályára lépni? Egy emberrel kell megküzdenem, vagy néggyel, nem oszt, nem szoroz. Mindent megteszek, hogy előbb vagy utóbb, de a Fradi kezdőjében legyek.

– Hogy mutatnád be a játékodat azoknak, akik eddig kevésbé figyeltek téged?
– Ami az erősségem, hogy fáradhatatlan vagyok, általában végig robotolom a meccseket. A támadójátékból nagyon szeretem kivenni a részem, talán néha még egy kicsit jobban is, mint a védekezésből. De persze, mivel védő vagyok, ezért az első a védekezés számomra. A fejjátékom pedig az, amiben mindenképpen javulnom kell.

– Mit emelnél ki az előző szezonodból: miben sikerült a legtöbbet előrébb lépned?
– Taktikailag fejlődtem a leginkább. Az NB II-ben inkább a harc és a fizikális része dominál a futballnak, az NB I-ben pedig az észjáték. Mezőkövesden erre nagyon jól felkészítettek, rengeteg taktikai edzés volt, külön beszélgetések, videózások. Az NB I-es rutin nagyon sokat számít, mert az első és a másodosztály teljesen más.

– Sergei Rebrov mit mondott nektek, kölcsönből visszatért játékosoknak a felkészülés előtt?
– Nekem annyit mondott, amit nyilatkozott is: mutassam meg magam, mutassak extrákat, és ha úgy látják a szakmai stábbal, akkor biztosan megkapom a lehetőséget.

Fradi.hu