Képek és videó az ausztriai edzőtábor első napjáról – Szergej Rebrov pedig beszélt többek között a régi és új játékosokról is.

Galéria: utazás, pénteki edzés @ FTC facebook

Szergej Rebrovot kérdezték az ausztriai edzőtáborban:

– Péntek kora délután megérkeztünk Bad Radkersburgba, az edzőtábor helyszínére, egy kicsivel később pedig már kemény edzést is vezényelt a játékosoknak. Mennyire volt ideje körbenézni, hogy milyenek a körülmények?
– Annyit biztosan mondhatok, hogy minden nagyon pozitív eddig, amit Ausztriában tapasztaltunk. A hotel felszereltsége, az edzőpályák, tényleg minden azt szolgálja, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni.

– Mennyire sikerült kipihennie magát az elmúlt két hétben? Ilyenkor teljesen ki tud kapcsolni vagy azért ott van a fejében a foci?
– A felkészülés előtti időszakot a családommal töltöttem Kijevben. Pihentem eleget. A futball a szívem közepe, nem lehet csak pihenni, és nem foglalkozni a labdarúgással. Ezért megnéztem jó néhány ukrán bajnokit és más bajnokságokból is láttam találkozókat.

– Mi a véleménye eddigi két új játékosunkról, Gróf Dávidról és Oleksandr Zubkovról?
– Határozottan úgy hiszem, hogy fejlődést hoznak a csapatunknak. Mindig azt mondom, hogy minden egyes együttesnek fejlődnie kell. E tekintetben teljesen mindegy, hogy megnyerte-e a bajnokságot vagy máshol végzett a tabellán. Minden csapatnak szüksége van a vérfrissítésre, és mi is fejlődtünk az eddig leigazolt labdarúgókkal.

– Mennyire szükséges ilyenkor, hogy újjáépítse a csapatot?
– Nem kell újjáépítenünk, csak tovább dolgoznunk. Mindenkinek tisztában kell lennie vele, hogy a lehető legfontosabb és legizgalmasabb sorozatba kerültünk be, a Bajnokok Ligájába. Mindenki megkaphatja az esélyt ott, de ezért dolgozni kell. Pontosan tudjuk, hogyan kell felkészíteni a játékosokat erre, a futballistáknak az a dolguk, hogy minél jobban koncentráljanak a feladataikra. Fejlődjenek és ezzel a csapatot is jobbá tegyék.

– Mi a helyzet a kölcsönből visszatért labdarúgókkal?
– Ők is a mi játékosaink. Ahogy mondtam: mindenki megkapja az esélyt, ha keményen dolgozik. Szeretném látni, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, motiváltak. Meg kell mutatniuk, hogy milyen minőség van bennük.

– Minden Fradi-szurkoló nagy álma, hogy a csapat bejusson valamelyik nemzetközi kupasorozat főtáblájára. Nagyobb emiatt a nyomás?
– Én szeretem a nyomást. Persze, hogy mindenki ott akarja látni a csapatot. Mint ahogy mindenki meg is akarta nyerni a bajnokságot. Ez sikerült, most más céljaink vannak. Motiváltnak kell lennünk, de nemcsak az európai kupameccseken. Még motiváltabbnak kell lennünk a bajnokságban is, hiszen az ellenfeleink egyre erősebbek lesznek.

– Sok fiatal labdarúgó is tagja a mostani edzőtáborra elutazott keretnek. Milyen esélyt lát arra, hogy valamelyikük hosszú távon is beverekszi magát a felnőtt keretbe?
– Mindenki azért jött, hogy ezért harcoljon, ez teljesen egyértelmű. Akik itt vannak velünk, megérdemelték, hogy elhozzuk őket. De ahogy mondtam: mutatniuk kell valamit!

Fradi.hu