Értékelések, várakozások a győztes Bajnokok Ligája elődöntő után.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, döntő
Hannover, 20.30: Olympiacos Pireusz – Ferencváros
TV: LENtv / M4 Sport

A Magyar Vízilabda Szövetség szívből gratulál Varga Zsolt együttesének, szorít a szezon utolsó klubmeccsén a zöld-fehéreknek!” – olvasható az MVLSZ honlapján.

Varga Zsolt

Nagyon örülök, hogy ezen a mai mérkőzésen is megmutatkozott, hogy a végén, az utolsó negyedben maradt annyi energia a játékosokban, annyi fizikális erő, hogy ténylegesen ezzel meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A csapatmunka mellett nyilván kellettek hozzá azok az extra teljesítmények, amit például Soma produkált, ő ma tényleg extra volt, illetve a végén Dumi teljesítménye. Ezek mind fontosak egy ilyen mérkőzésen, mert mindig kellenek extra teljesítmények az ilyen nagy mérkőzések megnyeréséhez. Egyszer már játszottunk az Olympiakosszal, akkor egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, meglátjuk, hogy a döntő mit tartogat. Azt gondolom, hogy alapvetően mind a két csapat nagy fizikális teljesítményeken van túl. Aki ezt jobban bírja fejben és fizikálisan, annak javára dől el a mérleg nyelve.

Bővebben: VLV

Jansik Szilárd

Megmondom őszintén, nagyon nehéz volt, végig vezettek, az elejétől kezdve folyamatosan loholtunk az eredmény után. De hál’ istennek, nem engedtük el őket, mindig csak egy-két gól volt maximum. Azért ott egy kicsit idegesebbé váltam, amikor elmentek 7:5-re, bár nekünk volt eredetileg helyzetünk. Azt sajnos kihagytuk, és utána Perrone lefordult. Felhívtuk az elején a figyelmet arra, hogy Perrone megy mindig, mindig kiáll az ember mellé és lefordul – ebben a világon talán az egyik legjobb, Dumi mellett. És ott még egy olyan energiát mozgósított az egész csapat, hogy visszajöttünk, és lőttünk zsinórban négy gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést. Szeretnénk megtenni az utolsó lépést, és felállni Európa, a világ csúcsára, így klubszinten. Ezért fogunk küzdeni.

Bővebben: VLV

Kállay Márk

A Barceloneta a mérkőzés elején vezetett, de tudtunk fordítani, Dumi kezéből pedig a végén kijött a gól, ami a meccs elején is benne volt, de azért ez csapatmunka volt. Ez a döntőbe jutás csodálatos dolog a magyar vízilabda számára is, a Ferencváros mint klub számára is, ez az első alkalom az újkori vízilabda történetében, hogy itt vagyunk a végjátékban. Meg szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligáját!

Bővebben: VLV

Aaron Younger

Nagyon jó meccs volt, jól játszottunk és jól védett Soma. A legfontosabb a védekezés volt és ezt sikerült jól megoldanunk, hiszen csak hét gólt lőtt a Barceloneta.

Mezei Tamás

Az ilyen tétre menő mérkőzéseken az egy-kétgólos különbség gyorsan el tud tűnni, ez most is bebizonyosodott. A szívünknek köszönhetjük a fordítást, nagyon örülünk a döntőbe jutásnak, de reméljük, még ennél is szebb lesz ez a hétvége!

Német Toni

Jól játszottunk, behúztuk, mindenki elégedett, mindenki örül, Boldogok vagyunk, reméljük, hogy szombaton is tudjuk folytatni ezt a jó játékot Küzdöttünk egymásért, és remélem, hogy megnyerjük a döntőt.

Nikola Jaksic

Hatalmas csata volt, de 100%-ot beleadtunk, hogy nyerni tudjunk. Elképesztően büszke vagyok a csapatra, annyi mindent elértünk ebben az idényben, amire nem is számítottunk… Szombaton feltehetjük a koronát a teljesítményünkre az idény legfontosabb mérkőzésén.

Stefan Mitrovic

Nagyon nehéz mérkőzés volt. Ahogy mondtam: a Barceloneta egy nagyon jó csapat, “kis spanyol válogatott”. Nehéz ellenük játszani. Kétszer is nyertek ellenünk, de ma megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk! Ezt akkor kell megmutatni, amikor nehéz, nem akkor, amikor minden jól megy. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt vagyok. Egy mérkőzés maradt, a döntőn bármi történhet. Büszke vagyok, hajrá Fradi és megyünk, megpróbáljuk megnyerni a döntőt!

Bővebben: NS, VLV