Ezúttal sem hibáztunk, érvényesítettük a papírformát és remek gólokkal behúztuk az aranyérmet! Kupagyőztes bajnokcsapat!

Női labdarúgás, NBI, döntő, 2. mérkőzés
MTK 0–3 (0-1) Ferencváros
Gólok: Csigi, Fenyvesi, Pusztai

Samu (Németh, 87.) – Mosdóczi (Nagy, 82.), Csigi, Zlidnis, Szabó – Fenyvesi, Rőhberg (Pusztai, 46.), Aleksic, Csiki – Poljak, Diószegi (Fogl, 75.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 az FTC javára.

Úgy indítottuk a meccset, ahogy kell, csak centiken múlott, hogy nem lett meg egyből a vezető találatunk, óriási kapufát lőttünk. Utána viszont leült egy kicsit a találkozó, ebben közrejátszhatott a párperces gyorszuhany is, kisebb felhőszakadás “hűtötte le” a játékosokat – egyébként szinte végig tűzött a nap, elég meleg is volt, nem volt ideális a 14 órás kezdés… Igazán nagy lehetőségek nem alakultak ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán jött az év labdarúgója, Fenyvesi Evelin, kicselezte a teljes MTK-védelmet, majd lőtt, ami még kipattant, de a duplázása már utat talált az üresen álló kapuba, így a félidőre előnnyel mehettünk.

A folytatásban is mi uraltuk a játékot, ám a hazaiaknak egyszer sikerült ránk ijesztenie, egy rossz hazaadásra csaptak le a kék-fehérek, Samu nem ért volna ki, így visszafelé rohant, rá is emelték a kapujára a labdát távolról, a keresztlécen csattant a labda, szerencsénk volt. Utána viszont beindult a henger. Előbb egy beívelt szabadrúgás után szerzett gólt az év felfedezettje, Pusztai Sára, majd Csiki – Csigi összjáték következett: Anna küldte be a szögletet, Eszter pedig üresen érkezett fejelni, hibátlanul sikerült a kivitelezés, amivel el is dőlt a mérkőzés és a bajnoki cím sorsa.

A hajrában még becseréltük a visszavonuló Németh Júliát a kapuba, akit meg is ünnepelt a közönség, jött a rövid hosszabbítás, a lefújás után pedig következhetett az ünneplés! Van is mit, hiszen a felnőtt férfi, az öregfiúk után a felnőtt női bajnoki cím is a Fradihoz került, kijelenthető hát, hogy: “Futballban mi uraljuk e szép magyar hazát!