Varga Zsolt gratulált jégkorongosainknak és labdarúgóinknak is – az ünneplésről készült videót is megnézheted.

Gór-Nagy Miklós

Somának láttam nagyon fontos védését Pufi húzásánál, és abból volt egy Dumi-indítás, az egy nagyon jó passz volt, Dumi be is lőtte, azt éreztem fordulópontnak, ha lehet annak nevezni. Amúgy nem hiszek annyira a fordulópontokban, szerintem a mérkőzéseket egészében érdemes nézni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, azért ez érződött. Sokáig, több mint öt percig nem volt gól az elején. Sokat beszélünk a játékvezetésről, sokszor negatívan, itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam, most első osztályú játékvezetés volt, nagyon jól fújták a meccset. Mindkét csapat elégedett lehet, és egyik sem pörölhet semmiért, ez egy ritka alkalom, örülök, hogy így alakult. Az már régen volt, amikor elküldtek az OSC-ből… Ha mondjuk ezt a bajnoki döntőt szeptemberben vagy októberben játszottuk volna, biztos, hogy egészen más érzés lett volna bennem. Most inkább nyugalmat érzek, és a pozitív dolgok erősödnek fel. Sokat kaptam az OSC-től, amit nyilván köszönök. Mindaz, ami történt, tulajdonképpen azt eredményezte, hogy itt vagyok és arról beszélgetünk, hogy nyertem egy bajnoki címet pályafutásom utolsó előtti, előtti, előtti évében. Ez pedig sok spirituális gondolatot ébreszt az emberben. Azt biztos jelenti, hogy azért az emberre vigyáznak, és ha mindent megtesz, akkor kap segítséget, és arról a pillanatról, amiről azt hisszük, hogy nagyon rossz történik éppen, kiderülhet, hogy életének egyik legjobb eseménye. Én is így vagyok azzal a tavalyi, furcsa távozással, mert most egy nagyon jó helyen vagyok, úgy érzem, hogy egy jó családba kerültem. Ma még azért ünnepeljük a bajnoki címet, talán még holnap is, habár valószínűleg fejfájással küzdünk majd. Nekem már sokkal hosszabb a regenerálódási idő, általában már éjfélkor elkezdek regenerálódni, és vizet inni. A viccet félretéve, még nem foglalkoztunk a BL Final Eighttel. Úgy érzem, hogy nincsen rajtunk teher, BL-újonc csapat vagyunk, remélhetőleg egy jó hangulatú, közel két hetes felkészülés után tudunk nekimenni a Dubrovniknak, aztán majd lesz, ami lesz.

Kállay Márk

A mérkőzés alatt nekem az európai Szuperkupa-döntő ugrott be, ott is fej-fej mellett haladtunk, de ott is elment az ellenfél, ahogy ott is visszajöttünk, majd fordítottunk, aztán ők egyenlítettek, és jöhettek az ötméteresek. Így bajnokságot nyerni nagyon nagy dolog. Egyrészt közönségszórakoztató, másrészt ilyenkor a legkatartikusabb az élmény. És ez így tényleg csodálatos, mert nekem volt egy sérülésem, pont a lövőkezemet műtötték hat éve, mielőtt Debrecenbe szerződtem volna. Gyakorlatilag nem lehetett tudni, hogy milyen lesz a kezem. Debrecenben nagyon sokat játszottam, visszajöttem, ez a feltámadás kicsúcsosodik ebben a bajnoki címben, ha az én történetemet nézzük. A másik szempont, amiért érdekes, hogy Dumiékkal nyertem legutóbb bajnokságot tíz éve, vele pedig van olyan jó kapcsolatom, ami a régi időkből megmaradt. Közben az emberek cserélődtek és változtak is körülöttünk. Feljöttek a fiatalok, elteltek az évek, nagyon jó sportembereket ismertem meg közülük, külön öröm volt ezzel a generációval együtt eredményesen végigdolgozni az évet és nyerni velük.

Vámos Márton

A Dumi gólját mondanám fordulópontnak, mert azzal vettük át a vezetést a legutolsó negyedben, és utána kellett egy olyan gólt lőniük, ami addig nem volt benne a meccsben. Azzal a találattal talán egy kis lélektani előnyre tettünk szert, és sikerült végül ötméteresekkel nyerni, nagyon örülök neki! Kőkemény meccseket játszottunk a szezonban, akár ugyanitt az Olympiakosz ellen az európai Szuperkupa-döntőben, a bajnokságban is volt több hasonló. A mostani egy brutális, kemény meccs volt, mind a két csapat elfáradt, mi jöttünk ki jól belőle.

Vogel Soma

Az OSC kezdte jobban a mérkőzést, úgy tűnt, mintha több energiájuk lenne, agresszívebbek voltak. A bírói felfogás is más volt, mint az előző két meccsen, sokkal jobban hagyták az agresszív játékot. Több erővel kezdtek, aztán ez fordult meg a második félidőre. Akkorra mintha kicsit ők fáradtak el volna jobban, egy-két szinttel följebb tudtunk kapcsolni, és ha bár nem tudtuk őket bedarálni, amikor a negyedben fordítottunk, mert iksz lett a meccs, de fordítani azért tudtunk. Amikor 2000-ben bajnok lett a Ferencváros, akkor édesapám volt tagja az aranyérmes csapatnak, tavaly és idén pedig én. Ezek nagyon szép emlékek, mindig feljönnek. Úgy pedig még jobb, hogy most ő is kint volt a meccsen és ő is hallotta, neki is biztosan nagyon tetszett, hogy a nevemet skandálta a Fradi-tábor. Viszonylag sok időnk van még a Jug Dubrovnik ellen Bajnokok Ligája negyeddöntőih, meg is tudjuk ünnepelni kicsit ezt a győzelmet, pihenni is tudunk egy keveset. Addig össze tudjuk szedni magunkat mentálisan és fizikálisan is. Biztos, hogy rengeteg videóval fogjuk kielemezni a játékelemeiket, és gőzerővel fogunk készülni ellenük.

Hosszabbítás