Ezzel – ha az összes “Tóth”-unk marad – hokicsapatunk akár egy Tóth-sorral is fel tud majd állni.

A Dunaújvárosi Acélbikák 21 éves védője, Tóth Gergely kétéves szerződést írt alá a Ferencvárossal.

Tóth Gergely 1998. március 21-én született. A Dunaújváros U18-as csapatánál pallérozódott, majd egy pesterzsébeti és egy rövid miskolci kitérőt követően a 2014/15-ös idényben került a MAC kötelékébe, az U18-as csapattal a hazai bajnokság mellett az osztrák bázisú EBJL-ben is szerepelt, valamint az U18-as válogatottal megjárta a világbajnokságot. Egy szezonnal később már párhuzamosan szerepelt az U18-as és az U20-as csapatban – utóbbiban Fodor Szabolcs kezei alatt, sőt, három mérkőzés erejéig a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. Az áttörést a 2017/18-as idény hozta el számára, ekkor ugyanis már ugyanannyi mérkőzést játszott a felnőtteknél, mint az U20-ban, a rájátszásban pedig három góllal segítette Erste Liga-győzelemhez csapatát, így fiatal kora ellenére már ligagyőztesnek mondhatja magát. A jó szezon dunaújvárosi szerződést ért neki, onnan csatlakozott a Ferencvároshoz.

Korábban már dolgoztam Fodor Szabolccsal, ismerem a hozzáállását és az elképzeléseit, és nagyon tetszett, amit felvázolt a Fradival kapcsolatban” – kezdte bemutatkozását új igazolásunk.

Az előző idény alapján úgy gondolom egy agresszív, sokat ütköző, letámadós csapat a mostani Fradi, ez a stílus pedig nagyon fekszik nekem. Szeretnék hamar beilleszkedni, és stabil helyet kialakítani magamnak a csapatban, és minden mérkőzésen a legjobbamat nyújtani. Szerencsére sok újdonság nem ér majd, hiszen egyrészt van már Erste Ligás tapasztalatom, másrészt a csapattársak szinte mindegyikét ismerem, jóban vagyunk. Ha felveszem a ritmust, úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes” – mondta védőnk a csapattal és a szezonnal kapcsolatos várakozásairól. Emellett nem felejtett el a Fradi-szurkolóknak sem üzenni:

Nagyon tetszik, amit eddig tapasztaltam a Ferencvárosban, remekül érzem magam, és ahogy láttam, fantasztikus szurkolóink vannak. Remélem, a következő szezonban is legalább olyan intenzitással buzdítanak majd minket, mint most, én pedig ezt szeretném sok góllal meghálálni, hiszen támadó felfogású védő vagyok, és szeretnék az újabb bajnoki és ligagyőzelemért harcba szállni!

Fradi.hu