Bíró Blanka közel 50%-os hatékonysággal védett.

Női kézilabda, NBI, 25. forduló
Érdi VSE 24–39 (12-19) Ferencváros
Gólok: Kovacsics 11, Klujber 9, Háfra 6, Klivinyi 4, Pena 3, Lukács 2, Pásztor 2, Schatzl 2

A Bajnokok Ligájában már megszokott hazai pályánkon ezúttal vendégcsapatként léptünk parkettre. Nagy tempóban indult a mérkőzés, hogy már az idény végén járunk és igazán tét sem volt, azt jól mutatta a sok technikai hiba is, amit vétett mindkét fél az első percekben. Nálunk szerencsére ott volt a kapuban Bíró, aki remek védéseivel javította a rontásokat, ezek pedig demoralizálták az érdi lányokat, akik így védekezni sem értek vissza rendesen, így 4-4 után sikerült megnyugtató különbséget kialakítanunk, amivel szinte el is dőlt a mérkőzés. A második félidőben aztán tényleg minden bejött, az egészpályás lövésünk a kapufáról vágódott be, míg a hazaiak az üres kapura is mellédobták, ennek nem is lehetett más a vége, mint kiütés. Amelyet stílszerűen egy kínaival zártunk le, az utolsó másodpercekben Kovacsicsot játszottuk meg a levegőben.

Az NBI-es szezont jövőhét szerdán zárjuk, az Elek Gyula Arénában fogadjuk az Eger együttesét, ahol több játékosunkat is elbúcsúztathatjuk majd.

Horváth Dóra

Úgy jöttünk ki, hogy mindent beleadunk az elejétől kezdve, főleg a védekezésbe, mert az lesz a legfontosabb. Ez össze is jött, nagyon jól védekeztünk, Blani nagyon jól védett, még a mi hibáinkat is kijavította, amikor kicsit egyedül hagytuk az embereket. A szünetben megbeszéltük, hogy nem adjuk alább, a második félidőben is sikerült nagyon jól játszanunk és nagyarányú győzelmet arattunk.

Elek Gábor

Speciális mérkőzés volt, több szempontból is. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de nagy volt a különbség a kapusok között és tipikusan az a meccs volt, ahol az egyik félnek minden sikerült, a másiknak meg szinte semmi. Nem gondolom, hogy ekkora a különbség a két csapat között. Egy-két napja már láttam a csapaton, hogy nagyon felszabadultan dolgoztunk az edzéseken, ennek nagyon örültem. Mondtam is, ha ezt ki tudjuk vinni a pályára az Érd ellen, akkor biztosan egy jó mérkőzést fogunk játszani. Nem számítottam arra, hogy ennyire jót.