Legyél ott te is a Komjádi-uszodában!

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Komjádi-uszoda, 20.15: Ferencváros – OSC
Jegy: 2000 Ft (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe)
TV: M4 Sport

A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Vámos Márton a finálé előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy: “Címvédőként ugrunk a vízbe a Komjádiban, miután tavaly sikerült megnyernünk a bajnokságot, emiatt talán lehet egy kis plusszteher a csapaton, de olyan játékosok vannak a keretben, hogy ez inkább egy kis dopping lehet. Nem gondolom, hogy az utolsó 13-8-as győzelmünkbek bármilyen jelentőssége lenne, ez egy döntő, egy új fejezet, úgyhogy ennek a szellemében megyünk bele a párharcba. Varga Dénest nélkülöznünk kell az első meccsen, ennek ellenére én érzem olyan erősnek a csapatot, hogy így is magabiztosan le tudjuk győzni az OSC-t!

Varga Zsolt a VLV-nek nyilatkozott:

– A január óta eltelt időszak legnagyobb nehézsége az volt, hogy viszonylag kevés meccsünket tudtuk lejátszani komplett összeállítással. Mindig voltak hiányzók, kulcsjátékosok is. Mi akkor vagyunk jók, ha kompletten tudunk játszani, a meghatározó játékosainkkal együtt és erre sajnos kevés lehetőségünk volt az elmúlt időszakban. Nyilvánvaló, hogy a játékosok extrém terhelése kihoz problémákat, fájásokat, sérüléseket, de ez van, ilyen ez az év. Komoly kihívást jelentettek számomra ezek a gondok, utalok itt Boban korábbi sérülésére, sokáig kellett nélkülözni Mezei Tomit is, Szilárdnak alhasi műtétje volt, Mitkének a vállával voltak problémák. Még azt is nehéz volt sokszor megállapítani, hogy amikor nem játszottunk jól, akkor abban mekkora szerepük volt ezeknek a problémáknak. Egy kicsit mindig kompenzálniuk kellett a többieknek, gyakran eleve máshogy is kellett felállnunk. És sajnos azzal kell folytatnom, hogy most is ugyanez a helyzet. Dumi eltiltás miatt nem szerepelhet és egy másik hiányzónk is lesz, nem árulom el, hogy ki. Voltak jó mérkőzéseink ebben az évben, de olyanok is, amelyek hiányérzetet hagytak bennem és a játékosainkban is. Még a BL-szereplésben is voltak olyan momentumok, amelyek esetében többet vártunk magunktól. Szembesülnünk kellett azzal, hogy a BL ténylegesen egy “más kávéház”, itt csak kompletten, maximálisan jó formában, nagyon felkészülve lehet eredményt elérni. Hogy mit várok ettől a bajnoki döntőtől? Két jó csapat találkozik, mindkettő elég magabiztosan jutott be a fináléba és a két csapat egymás elleni mérlege is eléggé kiegyensúlyozott: két győzelmünk van és egy vereségünk. A bajnoki döntő új fejezet lesz, az ilyen csaták mindig mások a megszokott meccsekhez képest. Felfokozott a hangulat, emocionális töltetű a játék és azon kívül, hogy melyik csapat akarja jobban a sikert, nagyon fontos, hogy ez az akarás meg tud-e nyilvánulni a fegyelmezettségben, a jó védekezésben. A koncentráció meghatározhatja egy ilyen csata sorsát.

– Ti vagytok az egyetlenek a bajnokságban szereplő csapatok közül, akik még kér vasat tartanak a tűzben. Nyilván a bajnoki döntőben nem lehet erőt tartalékolni, de mégis, van-e bármilyen kihatása annak, hogy rátok még komoly BL-csaták is várnak?

– Maximálisan a bajnoki döntőre koncentrálunk, egyelőre nem fordul meg a fejünkben, hogy júniusban még a BL F8-ban is helyt kell állni. Annyiban viszont mindenképpen kihatással van a BL a döntőbeli teljesítményünkre, hogy hátra van még egy meccsünk a főtáblán, ráadásul utaznunk kell. Moszkvába megyünk a jövő héten és bár a mérkőzésnek nincs tétje, kétszer hat-hét órát biztosan utazni fogunk, ez biztosan nehezíti a helyzetünket. A BL-meccs miatt nekünk egy napunk lesz arra, hogy a bajnoki döntő második fordulójára felkészüljünk, míg ellenfelünknek erre öt nap áll rendelkezésre. Nem szerencsés, hogy ez előfordulhat, jó lenne, ha a versenynaptár kialakításakor megoldanák az illetékesek, hogy ne alakulhasson ki ilyen szituáció. Lépésről lépésre haladunk, az első meccs pénteken lesz és semmilyen módon nem tudunk “tartalékolni”, ami bennünk van, azt kiadjuk, amire elég lesz ez az első mérkőzésen, arra lesz elég. A következő mérkőzésbe ugyanúgy beleállunk, de előtte természetesen megnézzük, hogy az első meccsen mik voltak a hibáink.A végsőkig harcolunk, hogy megnyerjük a bajnoki címet.

– Hogy látod most, a rajt előtt, ti vagytok az esélyesebbek?

– Én ezt inkább úgy fogom fel, hogy mi vagyunk a címvédők és most jön egy trónkövetelő. Hasonló a helyzet mint tavaly volt a Szolnok és a Ferencváros esetében. Esélylatolgatásban nem vagyok jó már csak azért sem, mert ez egy rendkívül sok összetevős történet. Ha le akarom egyszerűsíteni, akkor azt mondom, hogy a végén mégiscsak a szív fog dönteni, ki tud úgy küzdeni, ahogy ilyenkor kell, átlépve a problémákon, külső hatásokon, betegségeken, sérüléseken. Két jó csapatról van szó, más pszichológiai alaphelyzetből indulnak, meglátjuk, hogyan alakul ilyen körülmények között ez a bajnoki döntő.