Az MLSZ elnökségének döntését sok egyéb mellett Csányi Sándor ismertette a mai közgyűlésen.

– A különböző korosztályok kiesése és feljutása nem lesz egymáshoz kötött ezentúl az utánpótlásban. Ez igazságtalan volt, mondta az OTP-elnök és bár így több busz kell, de majd finanszírozzák.

– Egy csapatban a BL és az EL mintájára csak 25 felnőtt profi labdarúgó kaphat majd szerződést, a többiek csak a B-listán szereplő fiatalok lehetnek.

– Két csapat közt létrejöhet a jövőben olyan megállapodás, hogy az U21-es játékosok fel, illetve visszajátszanak, egy hétvégén összesen három félidőt játszva. Egy csapat csak egy ilyen szerződést köthet. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a Soroksárra leküldött fiatalok felhívhatóak lesznek szükség szerint szezon közben is a Fradiba, illetve egy-egy fiatal vissza is játszhat, ha maximum egy félidőt játszott a Fradiban az adott hétvégén.

– Bevezetik 2020-től az UEFA Financial Fair Play szabályait, ez alapján büntethetőek lesznek a felelőtlenül gazdálkodó csapatok. Kérdés, hogy a tulajdonosi hozzájárulást is korlátozzák-e majd annak megfelelően.

– Be fogják vezetni a VAR-t, de előtte még “gyakorlási lehetőséget biztosítanak” majd a bíróknak. Arra is rájöttek, hogy VAR nélkül nehezen kapnak majd meccseket a magyar játékvezetők nemzetközi szinten.

Bővebb beszámoló: MLSZ