Legendánk mellett Orosz Pál és Szergej Rebrov nyilatkozott a DigiSportnak – labdarúgó csapatunk vezetője a Mai helyzetben is vendég volt. Vezetőedzőnk arról is beszélt, hogy a Honvéd elleni bajnoki utáni kétnapos szünetben a Sahtar Donyeck elnökével tárgyalt Ivan Petrjakról.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az újdonsült bajnok Ferencvárosnál minden feltétel adott ahhoz, hogy bekerüljön az Európa Liga csoportkörébe. A sportvezető a Sport TV „Mai helyzet” című műsorában elmondta, ennek megvan a realitása, adott a költségvetés is hozzá, míg egy BL-csoportkör akár a jelenlegi költségvetés ötszörösét is igényelné.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe borzasztó nehéz bekerülni, de egy Európa Liga-csoportkörbe való bekerüléshez minden adott a Ferencvárosnál” – mondta el Orosz Pál a Sport TV „Mai helyzet” című műsorában május 2-án. „A jelenlegi játékrendszerünkkel, a futballistákkal, a szakmai stábbal, a háttérrel, ez abszolút reális cél … Benne van a pakliban a BL csoportkörébe való bejutás, természetesen nagyon örülnénk neki, de ehhez nagyobb szerencse kell, mint az EL-csoportkörbe kerüléshez, hiszen a mi hátterünkkel az a realitás. A költségvetést tekintve, a BL-csoportkörhöz a jelenlegihez képest nagyságrendileg ötszörös költségvetésre lenne szükség, míg az EL esetében, azt hiszem, ott vagyunk.

Orosz Pál kitért arra is, hogy Szergej Rebrov vezetőedző érkezésével megváltozott a csapaton belüli mentalitás, „…nagy szigor van, mindenki tudja és végrehajtja a feladatát. Konfliktus nincsen edző és játékosok között” – utalva Böde Dániel közelmúltbeli, keretből való kimaradására. „Az edző minden alkalommal az aktuálisan legjobb csapatot küldi pályára. Pályán és pályán kívül egyaránt egyben van a Fradi, de várható változás a keretben. A céljaink eléréséhez még szükség van erősítésre” – mondta a szakember, aki hangsúlyozta, konkrétumokról nem beszél, de 2-3 pozícióról van szó. Haratin esetleges távozásával kapcsolatos pletykákra utalva elmondta, őt ezzel kapcsolatban senki sem kereste meg. Emellett azon dolgoznak, hogy a tavaly nyár óta a Fradinál kölcsönben futballozó Ivan Petrjakot végleg megszerezzék, erről jelenleg is tárgyalnak a menedzsmentjével és a Sahtar Donyeckkel.

Ivan Petrjak ügyéről az elmúlt napokban így nyilatkozott Orosz Pál: „Nem titok, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások a Sahtar Donyeck és a Ferencváros között Ivan további jövőjével kapcsolatban. Mi nagyon szeretnénk, ha nálunk maradna, ezért mindent meg is fogunk tenni.Szergej Rebrov a sportnapilapnak elmondta, hogy a pihenője alatt ő is tárgyalt az ukrán szélső átigazolásáról: „A két szabadnapon hazautaztam Kijevbe, de ezt az időt sem pihenéssel töltöttem, volt annál sokkal fontosabb dolgom, mint hogy a belvárosban sétálgassak, vagy elmenjek egy wellnessközpontba lazítani. Ehelyett a Sahtar Donyeck vezetőivel találkoztam, hiszen Ivan Petrjak kölcsönszerződése lejár, és szeretnénk, ha továbbra is nálunk futballozna. Nem lesz könnyű megszerezni, hiszen más klubok is vinnék, a Ferencváros mindenesetre a labdarúgónak és az ukrán klubnak is megtette az ajánlatát.

Kivonat: Origo