Clubunk alapításának 120. évfordulója alkalmából a IX. kerületben 17 helyszínen 785 fotóval mutatja be történelmünket – egyesületünk születésnapján az eseményt Kubatov Gábor, Tarlós István és Bácskai János nyitotta meg a Bakáts téren.

Magyarország legnépszerűbb sportegyesülete, az 1899-ben alapított Ferencvárosi Torna Club 2019-ben ünnepli alapítása 120. esztendejét. Ebből az alkalomból szervezett nagyszabású fotókiállítást közösen a IX. kerületi Önkormányzat és az FTC.

Ferencváros Önkormányzata és a Ferencvárosi Torna Club a névadó fővárosi kerület területén belül, a klubhoz szorosan köthető helyszíneken egy ingyenesen megtekinthető különleges szabadtéri fotókiállítás 785 darab felvételén keresztül igyekszik minél teljesebben bemutatni az FTC történelmét. A nagyméretű képeket 17 közterületen, parkban, téren, utcán állították fel. A 120 éves az FTC fotófesztivál fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A május 3-án, az FTC alapításának 120. évfordulóján megnyílt és az év végéig megtekinthető szabadtéri kiállítás alapjául a világhírű La Gacilly-i fotófesztivál szolgált. Az antigraffiti laminátummal ellátott képek legtöbbje 200×140 és 140×100 centiméteres. A kiállításhoz pecsétgyűjtő akció is társul, amelynek teljesítésével limitált Fradi pólóhoz lehet hozzájutni. A pecsételőket minden helyszín központjában helyezték ki. A pecsétgyűjtő füzethez, valamint a 17 helyszínt tartalmazó térképhez kizárólag a Fradi Shopban, a Fradi Boltban vagy a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatalban lehet hozzájutni – ingyenesen.

A Groupama Biztosító és az FTC jóvoltából szintén ingyenesen hozzá lehet jutni majd kisebb méretben a kiállítás azon képeihez is – limitált mennyiségben -, amelyek a Fradi Média tulajdonát képezik. További információk az akcióról a www.120evemleke.hu oldalon találhatóak.

Az FTC történelmét bemutató ferencvárosi kiállítás létrejöttét a IX. kerületi Önkormányzat, valamint a Provident támogatta. A kiállításon bemutatott fényképek is értéket képviselnek, amelyeket a Groupama Biztosító véd. A fotókiállítás őrzéséről a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft. is gondoskodik.

A 120 éves évfordulóval kapcsolatban minden fontos információ elérhető honlapunkon a Klub oldal alatt a 120 éves a Fradi menüpontnál!

A 120 éves kiállítás helyszínei:
1. József Attila lakótelep 2. – Felejthetetlen pillanatok
2. József Attila lakótelep 4. – Reszkess világ!
3. Lobogó jégcsarnok – 91 év jégkorong
4. Groupama Aréna/Üllői út 129. – 119 év futball/Grundtól az Arénáig
5. Szentágothai János tér – 115 év vízilabda
6. Csarnok tér – 69 év kézilabda
7. Madaras József park – Nagy párharcok
8. Ferenc tér – A Föld körül
9. József Attila lakótelep 1. – Útközben
10. Bakáts tér – Hőseink
11. Kerekerdő park – Földönkívüli
12. Salkaházi Sára park – Nehéz évek
13. Nagyvárad tér – Hajrá, Fradi!
14. Markusovszky tér – Hétköznapok
15. Tinódi park – Olimpiai bajnokaink
16. József Attila lakótelep 3. – Világ- és Európa-bajnokaink
17. Haller park – Társadalmi felelősségvállalás

A feltüntetett helyszíneken kerülnek elhelyezésre a pecsételő dobozok, benne bélyegzőgumival. A pecsételő (pecsét) minden esetben az információs táblánál található. A pecsétek összegyűjtésével – füzet 7. oldalán található 17 darab 17 különböző helyszínről származó helyszínenként különböző pecsét hiánytalan összegyűjtésével – limitált kiadású pólóhoz juthatnak a játék résztvevői a Fradi Shopban.

Pecsétgyűjtő füzet átvételének helyszínei:
– Fradi Shop, 1091 Budapest, Üllői út 129.
– Fradi Bolt, 1101 Budapest, Vajda Péter utca 6.
– Ferencváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, 1092 Budapest, Bakáts tér 14.

Fradi.hu