Már nem előzhetik meg csapatunkat a bajnokságban a hátralévő fordulókban.

Női kézilabda, NBI, 17. forduló
Ferencváros 37–24 Budaörs
Gólok: Kovacsics 6, Klivinyi 5, Márton 5, Pásztor 4, Faluvégi 3, Háfra 3, Klujber 3, Lukács 2, Pena 2, Schatzl 2, Tóth 2

Teljes mérkőzés: FradiMédia

Kedden a kötelező győzelem begyűjtése miatt léptünk pályára a Népligetben, ellenfelünk a kiesőhelyen álló Budaörs volt. A vendégek nagyjából tíz percig tudták tartani magukat, utána viszont beindult a Fradi-henger, a következő tíz percben már ott volt a közte tíz és gyakorlatilag edzőmeccsé alakult át a bajnoki találkozó. A kérdés csak az volt, hogy milyen nagy lesz a két csapat közötti különbség, félidőben a közte húsz és a negyven dobott gól is reálisnak tűnt, ám végül ez nem lett meg. Azért kedélyborzolásra így is volt több alkalom, a játékvezetői páros, a Kavalecz-testvérek gondoskodtak erről, pár perc alatt elvesztették a fonalat (harmadik NBI-es mérkőzésük volt ez) és hozták a furcsábbnál furcsább ítéleteket. És ha ez még nem lett volna elég, az egyikőjük figyelmetlen is volt, így vállal leütközte Klivinyi Kingát, akit emiatt a kispadon rövid ideig ápolni is kellett… Szerencsére komolyabb baj nem történt. A pontokat behúztuk és ezzel eldőlt, hogy a második helyen zárjuk a bajnokságot.

Klivinyi Kinga

Fontos volt, hogy felszabadultan tudtunk játszani, mindenki hozzá tudott tenni, jók voltak a lerohanásaink és a védekezésünk is hellyel-közzel jó volt, igaz, van még mit javítani rajta.

Elek Gábor

Köszönöm a Budaörsnek, hogy ebben az időpontban lejátszhattuk ezt a mérkőzést, nem lett volna jó a szerda számunkra, hiszen pénteken már Kisvárdára kell utaznunk. Nagy lelki terhekkel és problémákkal indultunk neki a találkozónak, a kezdés előtt azt mondtuk az öltözőben, hogy próbáljuk egy kicsit élvezni a játékot, mert az elmúlt időszakban ez egy kicsit elmaradt, ami a mentális fáradtságnak volt köszönhető talán. Bizonyos időszakokban ezt jól megoldottuk, másik időszakban pedig túl felszabadultak voltunk, gondolok itt például az üreskapus helyzeteinkre és a végjátékot sajnálom kicsit. Időnként ötletesen, időnkét türelmetlenül kézilabdáztunk, de körülbelül ilyen mérkőzésre számítottam és igazából elégedett vagyok, nem volt könnyű az elmúlt hetünk.