Az új időszakos tárlat labdarúgó csapatunk gólvágói előtt tiszteleg eddig sosem kiállított ereklyék bemutatásával. Számunkra óriási büszkeség utóbbi tény, hiszen oldalunk közösségének tagja, jó barátunk, 4everFTC magángyűjteményéből felbecsülhetetlen értékű tárgyakat helyezett letétbe évtizedekre clubunk múzeumában.

Clubunk a héten ünnepli alapításának 120. évfordulóját, a Fradi Múzeum ennek apropóján több különlegességgel készül a jeles alkalomra. A múzeum új időszakos kiállítását ünnepélyes keretek között kedden nyitották meg. A tárlat a Fradi gólkirályairól szól, így többek között Nyilasi Tibor, Sárosi György, Albert Flórián, Friedmanszky Zoltán vagy éppen Dzurják József különböző relikviáit tekinthetik meg a látogatók.

A tárlaton többek között olyan tárgyak láthatók, mint Schlosser Imre bírói sípja, Takács II József monogrammal ellátott cigarettatárcája és futballcipője vagy Nyilasi Tibor európai Ezüstcipője.

A Ferencváros több mint 5500 gólt szerzett a magyar bajnokságok történetében, ezekből szeretnénk most némi ízelítőt adni” – fogalmazott Tobak Csaba.

Az első osztályú magyar nemzeti bajnokság 118 évében eddig 25-szor került ki a gólkirály a Ferencváros játékosai közül, ami egy jelentős szám, s ebben az évben tovább növekedhet” – hangsúlyozta Orosz Pál.

DigiSport, Fradi.hu, MTI nyomán.