Fél négykor kezd a nemzeti csapat a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon. Hajrá, magyarok! Nagy Gergő a harmadik sorban kap szerepet.

A SportTV – ha találsz online streamet, jöhet hozzászólásban – és az IIHF YouTube csatornája – adás itt – élőben közvetít, utóbbi lehet, hogy régiózáras!

A VB hivatalos weboldala ide kattintva érhető el.

Majoross Gergely, megbízott szövetségi kapitány

Mindkét csapat hasonló nyitómeccsen van túl, mindketten tragikus hibákat követtünk el, hasonló gólokat kaptunk. Nagy különbség, hogy ők ennek ellenére nyerni tudtak, mi viszont nem. Ma más mérkőzésre számítunk, nem lesz annyit nálunk a korong, és a lövések számában sem lesz akkora különbség. Azt is láthattuk, hogy a hoki nem csak erről szól, hanem a megfelelő döntések meghozataláról és a helyzetek kontrollálásáról, amit Korea ellen nem tettünk meg, meg is lett a következménye. Nem gondolom, hogy semmilyen következtetést ne lehetne levonni a fehéroroszok ellen a szezonban lejátszott két meccsből, de a Bledben jégre lépő csapatuk nem is hasonlít a mostanira. A norvégiai már inkább, de a mostani sokkal erősebb. Több világbajnokságon is játszottunk már velük, kevés sikerrel, de azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk. A mai jégkorongban nincsenek élesen elkülönülő stílusok, erre jó példa a fehérorosz válogatott, amely nem klasszikus orosz stílusban játszik. Mindenki próbál innen-onnan összeszedegetni különböző dolgokat, az így létrejövő kevert stílus aztán vagy működik, vagy nem. Ez a fehérorosz válogatott sok területen agresszív, ami inkább az észak-amerikai stílus jellemzője, ugyanakkor nagyon technikásak is, ami viszont inkább orosz hatást mutat.

MJSZ