A lányok a BVSC elleni bronzpárharcot kezdik meg, a fiúk pedig az OSC-nek vághatnak vissza és szerezhetik meg a középszakasz első helyét.

Női vízilabda, OBI, rájátszás, a 3. helyért, 1. mérkőzés
Szőnyi út, 17.00: BVSC – Ferencváros
A belépés ingyenes!

Kapusunk, Kasó Orsi így várja a “bronzcsata” első felvonását:

Férfi vízilabda, OBI, középszakasz, felsőház, 8. forduló
Nyéki uszoda, 19.00: OSC – Ferencváros
Jegy: 2000 Ft
TV: m4sport.hu

Ahhoz, hogy megelőzzük vendéglátóinkat, legalább háromgólos különbséggel kell legyőznünk őket, kétgólos siker esetén ugyanis a gólarány dönt a helyezésről, ebben a mutatóban pedig jobbak. Mindent bele, fiúk!

Sedlmayer Tamást kérdezték az első helyről döntő találkozóról:

Varga Zsolttal a sportnapilap beszélgetett:

Nagy volt az ünneplés az öltözőben a Steaua nyolcasdöntőt érő legyőzése után?
Mindenképpen nagy öröm, hogy bejutottunk a nyolcas döntőbe. Nehéz időszakot zár le a továbbjutás, hiszen nem könnyű a szereplés a sorozatban. Sok minden hátráltatott minket, voltak egymásra torlódó mérkőzéseink, mint például az Olympiakosz elleni európai Szuperkupa-győzelmet szinte azonnal követő Barceloneta elleni BL-rangadó, utána kétszer úgy játszottunk a Bresciával, hogy nem tudtunk a teljes csapatunkkal felállni, és ugyanez igaz a Recco elleniekre is. Nem kifogást keresek, de ezek a tényezők nehézzé tették a meccseket, amelyek aztán nem is sikerültek jól.

Gondolta volna, hogy ilyen rögös út vezet Hannoverbe?
Nagyon hosszú idő utána játszik újra a Bajnokok Ligájában a Fradi, emiatt számítottunk rá, hogy az első idény nehéz lesz. Ez be is igazolódott, de talán mi sem gondoltuk, hogy ennyire nehéz lesz… Egyáltalán nem volt könnyű utunk addig, hogy biztosan kimondhassuk: részt veszünk a nyolcasdöntőben.

Hozhat némi megkönnyebbülést a cél elérése?
Remélem, igen. Magabiztosságot adhat a továbbiakra nézve, amire szükségünk is van, hiszen nagyon fontos mérkőzések következnek a bajnokságban.

A szolnoki bajnoki óta szemlátomást elindult felfelé az FTC. Min változtattak?
Amikor a csapatnak nem megy, mindig vissza kell térni az alapokhoz. Néha a legegyszerűbb dolgokat is újra kell venni, mondhatjuk azt is, újra kell indítani a rendszert. Amikor nem megy a játék, sokan megpróbálják kézbe venni az irányítást — ami tulajdonképpen normális, hiszen jó játékosok alkotják a csapatot -, és ellőnek olyan helyzeteket is, amilyeneket normális esetben nem. Ettől borul a védekezés, és még kaotikusabbá válik a játék. Ezeket a helyzeteket kellett újraértékelnünk, hiszen mégiscsak a védekezés az alapja mindennek. Ha azt jól oldjuk meg, és kevés gólon tartjuk az ellenfelet, akkor is nyerhetünk, ha esetleg nem megy jól a támadás. A Bukarest csak négy gólt lőtt nekünk, erre kell alapoznunk a folytatásban is.

Sorra térnek vissza a sérültek is, nyilván ennek is nagy jelentősége van.
Fontos, hogy ne az egyes játékosok pótlásán dolgozzunk, hanem az alapjátékunkat valósítsuk meg. Az egyedüli hiányzónk, Mezei Tamás elkezdte a kemény munkát, de egyelőre még egyénileg dolgozik. Megpróbáljuk megfelelő állapotba hozni, mindent megteszünk azért, hogy a végjátékban segíteni tudjon nekünk.

Sokáig nem élvezhetik a BL-továbbjutást, szombaton máris következik az OSC elleni középszakasz-rangadó…
A mérkőzés legnagyobb tétje a presztízs — az múlhat még rajta, hogy a döntőben ki kezdhet hazai pályán, mert bár változatlan tisztelettel közelítjük meg a Szolnokot és az Egert, azért nekik kevesebb esélyük van a döntőbe jutásra, hiszen bármi is lesz a végeredmény szombaton, 6-0-ról kezdődnek az elődöntők. Ennek ugyan nem látom akkora jelentőségét, de mindenképpen szeretnénk visszavágni a márciusi vereségért.

A bajnokság árnyékában azért foglalkoztatja már a BL-nyolcasdöntő?
Ebben a pillanatban még nem. Örülök neki, hogy ott leszünk, hatalmas megtiszteltetés, hogy egyedüli magyar csapatként képviselhetjük az országot Hannoverben, de egyelőre sokkal fontosabb a bajnoki végjáték.

NS