Matematikailag is eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Női kézilabda, NBI, 23. forduló
Ferencváros 29–33 (12-15) Győri ETO
Gólok: Klujber 7, Kovacsics 6, Faluvégi 3, Klivinyi 3, Márton 3, Schatzl 2, Háfra 1, Klikovac 1, Mészáros 1, Pásztor 1, Pena 1

A „Mi akkor is…” támogató üzenet lógott a kapu mögötti hálón a mai rangadón, amit a vendégek kezdtek jobban: nálunk hiába védett Bíró Blanka, a kipattanókkal nem volt szerencsénk, emellett támadásban technikai hibákat vétettünk, így átszaladtak rajtunk a győriek, minden egyes eladott labdát, kihagyott ziccert gyorsindulással büntettek meg, Elek Gábornak 0-5 után kellett időt kérnie. Az előrejáték még ezután is nehezen indult be, de végre sikerült több helyzetet kialakítani, az egyéni villanások mellett pedig Klivinyi Kinga jól találta meg Grimsbö ellenszerét. Sikerült mínusz kettőre feljönnünk, de aztán beállt a román Pintea, akivel nem igazán bírtunk se elöl, se hátul. A félidő hajrájában volt egy ötperces gólcsend is, amiből aztán mi jöttünk ki jobban, bár előbb Oftedal talált be, utána mi lőttünk kettőt Kovacsics révén és újra csak kettő lett közte. Amihez nagyon kellett Bíró, aki közel 50%-on védett, Görbicz Anita például be se tudta venni a kapuját, pedig próbálkozott elégszer, még hétméteresből is.

A második játékrészt jobban kezdtük, Kovacsics és Faluvégi gólokkal, utána viszont újra komoly rohamot indítottak a vendégek és hamar hat lett közte, Elek Gábornak így ismét hamar ki kellett kérnie az idejét. Csapatunkat dicséri, hogy nem omlottunk össze, sőt! Klujber Katrin és Márton Gréta begyújtotta a rakétákat és repítettek minket, újra feljöttünk kettőre, a közte egyért is támadhattunk, de nem sikerült belőni a lélektani gólt – és a lélektani büntetőket sem, Kiss Éva sorozatban hárította ezeket. Az ETO-ba újra beállt Pintea, mi pedig kockáztattunk is a védekezésben, így sokszor egyedül maradt a beálló, amit gólra is váltott. A vége négygólos vereség lett, amivel matematikailag is eldőlt, hogy nem lehetünk elsők.

Elek Gábor

Nagyon sokat hibáztunk a hétmétereseknél, bután lőttük, kértem, hogy ne félmagasan lőjük a Kiss Évinek, ezen is múlhatott. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de nagyot harcoltunk, és végül talán elfogadható teljesítményt nyújtottunk, bárcsak szerdán játszottunk volna így, akkor két ponttal gazdagabbak lennénk. Nem tudok haragudni a csapatra, szívét-lelkét kitette mindenki a pályára. El kell fogadni, ennyivel jobb most a Győr, sok sikert kívánunk nekik a Bajnokok Ligája Final4-ra. Várható volt, hogy nem tudunk olyan meccset játszani, mint a BL-ben, de örülök, hogy nem adtuk fel, ez nagyon fontos volt. Próbáljuk megoldani minél jobban megoldani a pihentetést, terhelést, de a jelenlegi helyzetünkben nagyon nehezen tudjuk. A második helyet mindenképpen meg kell szereznünk, ehhez négy pontra van szükségünk, ezt meg is fogjuk szerezni a nagyon nehéz év végén.