A forduló előtti felvezető műsorban Dibusz Dénes, Szergej Rebrov és Huszti Szabolcs nyilatkozott, Bozsik Péter pedig szakértett.

Galéria: pénteki edzés @ FTC facebook

Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának edzője már csütörtökön tudta a Vidi elleni rangadón pályára lépő kezdőcsapatát, azt azonban nem akarta idő előtt elárulni. A héten már a csapattal edzett Davide Lanzafame, aki a múlt héten büntetésből nem látogathatta a tréningeket, de az ukrán szakember már lezárta ezt a történetet.

Én örülök, hogy ilyen csatáraink vannak, az már az ő problémájuk, ha nem értik, mit, miért tesz az edző. Én azért vagyok itt, hogy segítsem a Ferencvárost. Tisztelem a klubot, tisztelem a szurkolóit, de ha van 20 játékosom, nem játszhat mindegyik egyszerre. Döntenem kell, mégpedig az edzésen, hideg fejjel és aszerint, hogy ki az ellenfél” – mondta Rebrov az M4 sport Játékoskijáró című műsorában.

Elmondta, benne nincs harag az olasz támadóval szemben, de erről meg kellene kérdezni a tavalyi gólkirályt is. Korábban Böde Dánielnek is volt hasonló „eltiltása”, mostanra mégis ő lett a jó példa.

Ha csak felmegy 10-15 percre a pályára, akkor is teljes erőbedobással dolgozik a klubért, a szurkolókért. Ő is minden meccsen játszani szeretne, de ha csak 10 perc jut neki, akkor is maximumot nyújt. Le a kalappal előtte azért, hogy megértette ezt, így mindannyiunkkal jót tesz” – dicsérte Bődét Rebrov.

A Fradi a hétvégén eldöntheti a bajnokságot, de a szakember szerint nem ez az év legfontosabb meccse. „Elsősorban a klub miatt fontos ez a meccs, nem a bajnokság kimenetele szempontjából. Fontos ugyan, de nyolc pont előnnyel azért kicsit más” – mondta Rebrov.

Dibusz Dénes szerint fontos ugyan a Vidi elleni meccs, de ha nyernek, még ennél is fontosabb lesz a jövő heti, Honvéd elleni összecsapás, amelyen bebiztosíthatják a bajnoki címüket.

Huszti 2018 januárjában, 12 és fél év légióskodás után tért haza Magyarországra, sokakat meglepett, hogy nem korábbi csapatához, a Ferencvároshoz, hanem a nagy rivális Videotonhoz szerződött. A középpályás az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának nyilatkozva ezzel kapcsolatban igyekezett eloszlatni néhány félreértést.

Sosem volt konkrét ajánlatom a Fraditól. Sokan gondolták, hogy a pénz miatt jöttem a Vidihez, de én nem ültem le egy vezetővel sem tárgyalni a Fradiban – mondta a 36 éves játékos, aki éppen születésnapján nyilatkozott a közszolgálati sportcsatornának. – Majd ha vége a karrieremnek, akkor nyilatkozok majd erről többet, mert például azt is mondták, hogy ingyen rehabilitáltam ott, szóval vannak olyan dolgok, amiket majd tisztába kell tennem, de egyelőre ennek nem jött el az ideje, most csak a Vidivel foglalkozom.

A bajnokság nem dőlt még el, de nagyon nehéz lenne behúzni, nagy győzelem lenne, ha megnyernénk a végén” – fogalmazott a futballista.

Huszti Szabolcsról a sajtóban egy magának való, sokszor sok mindenkivel harcban álló játékos képe bontakozott ki, pedig ennél azért jóval bonyolultabb az egyenlet. „Nincs kedvem mindig kijavítgatni, ha olyanokat írnak rólam, ami nem is igaz. Mindig arról szól, hogy ki mennyit keres, Huszti mennyit keres vagy Huszti a fekete bárány. Igazából engem ez nem érdekel, mert az én életem attól nem rosszabb, ha sokan szeretnek vagy kevésbé szeretnek. Nekem az a fontos, hogy a két gyerekem, a feleségem, a közeli barátaim, a szüleim, a testvérem szeressenek, ők tudják, hogy igazából milyen ember vagyok, a többi engem nem érdekel, mert nem lehet mindenkinek megfelelni meg nem is akarok, úgyhogy csak csinálom a dolgomat” – fejtegette a középpályás.

A kínai Csangcsun Jataj előtt a francia Metzet, a német Hannovert és Eintracht Frankfurtot, valamint az orosz Zenitet is megjárt játékos úgy véli, jó döntéseket hozott a karrierje során, elégedett a pályafutásával, semmit nem csinálna másként utólag sem. Azt sem bánja, hogy 2010-ben, 51 válogatott mérkőzés után lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, elhatározásához később is tartotta magát, így például nem élhette át a csapattal a 2016-os Eb-szereplést.

Nem csinálnék semmit másképpen. Átgondolt döntéseket hoztam abban az időszakban is, amikor Várhidi volt a szövetségi kapitány és Egervári Sándornál is. 51-szer szerepeltem a válogatottban, megadatott a lehetőség játszani nagy csapatok ellen. Kijutni Eb-re vagy vb-re nem sikerült, de nincs bennem hiányérzet. Elégedett vagyok a válogatott pályafutásommal is” – fogalmazott Huszti, aki azt is elárulta, Juhász Roland a mai napig mondogatja neki, sajnálhatja, hogy nem volt ott a franciaországi kontinensviadalon.

Bár egyáltalán nem veri nagydobra, Huszti rendszeresen támogatja a Madarász utcai gyermekkórházat. „Nem egyszer volt az én kislányom is beteg, voltam vele kórházban, látja az ember a körülményeket, és elkél a segítség. Ha nem is hatalmas összegekkel, de ha csak tízezer forintot ad száz ember, akkor már megérte adakozni. Jó érzés, amikor a doktor úr elmondja, hogy mit vettek vagy mit újítottak fel belőle.

Kérdésre válaszolva elárulta, tíz év múlva azzal lenne elégedett, ha a gyerekei, a családja és ő maga is egészséges lenne. „Nekem több nem kell. Minden másom megvan, illetve megvolt korábban, tizenakárhány évvel ezelőtt is, mert a karrierem elején is boldog ember voltam. Az életet élvezni kell, boldognak kell lenni, az a legfontosabb. Nem mindig hajkurászni valamit, hanem élvezni, ami van.

M4 Sport